Niet meer

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 9 maart

Titel: niet meer

Lezen: Joh. 13:1-17

Tekst van vandaag:

Johannes 13:16

16 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Een slaaf is niet meer dan zijn heer, en een gezant niet meer dan hij die hem gezonden heeft.
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Here Jezus, nadat Hij de voeten van de discipelen gewassen heeft

Wat? Zegt dat wij dat ook bij elkaar moeten doen

Waar? Niet letterlijk, maar geestelijk, de een uitnemender, beter, hoger, achten en behandelen dan jezelf bent

Waarom? Omdat een slaaf niet meer is dan zijn Heer. Als de Here Jezus dit deed, moet onze houding ook zo zijn. Zeker in Gods Koninkrijk.

Wanneer? Altijd, het is een levenshouding. Wat onze bediening of positie ook is, we zijn er om te dienen. Het woord zegt het al be-dienen.

Waarvoor? Hoogmoed ligt altijd op de loer, maar de Here Jezus was daar wars van. Alhoewel Hij de Zoon van God was, engelen Hem dienden etc., bleef Hij nederig en dienstbaar.

Waartoe? Als we denken aan de tekst uit Joh. 14:12, de werken doen die Jezus deed, dan hoort dit er ook bij. niet alleen de tekenen en wonderen, hoe belangrijk ook, maar ook dienstbaar willen zijn, door het stof gaan, elkaar de voeten wassen en alle trots en hoogmoed afleggen, zijn misschien juist wel voorwaarden, om die tekenen en wonderen te kunnen doen?

Gebed: Ja, Heer,ik kies ervoor om mij te bekeren van trots en hoogmoed.Ik wil zijn als de Here Jezus, kwetsbaar en nederig, dienstbaar en beschikbaar, zodat U in mij kunt werken.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.