Totdat Hij komt

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 10 maart

Titel: Totdat Hij komt

Lezen: 1Cor. 11:23-26

Tekst van vandaag:

1 Korinthe 11:26

26 Want zo dikwijls als u dit brood eet en deze drinkbeker drinkt, verkondig de dood van de Heere, totdat Hij komt.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Wij, de gemeente van onze Here Jezus Christus

Wat? Hebben de opdracht om, onder andere door het heilig Avondmaal, de dood van de Here te verkondigen, te laten zien dat door Zijn lichaam, dat Hij voor ons gaf en door Zijn bloed, dat werd vergoten, er redding, genezing en bevrijding is, voor iedereen die in Hem gelooft

Waar? Bij het Avondmaal, in de kerk en door onze handel en wandel, daarbuiten

Waarom? Het is het belangrijkste in de geschiedenis. Door het kruis veranderde de geschiedenis in het algemeen en onze toekomst in het bijzonder

Wanneer? Wanneer wij weten kind van God te zijn en het lichaam en bloed van Jezus zo nodig te hebben

Waarvoor? Het bloed is een belangrijk wapen in de geestelijke strijd en wordt nog veel te weinig toegepast. (Openb. 12:11) D.m.v. de viering van het heilig Avondmaal laat je ook in de geestelijk wereld zien, dat je afhankelijk bent van dat bloed, maar ook dat het deel van jou uitmaakt.

Waartoe? We mogen en moeten dit blijven doen, totdat Hij komt. het verkondigt aan de ene kant en het versterkt ons aan de andere kant. Daarom is er ook zoveel strijd bij mensen of ze wel of niet mogen en kunnen deelnemen. Maar wapen je met Bloed van het Lam, want het is tegen je, satan, het wast zo schoon, witter kan niet! Als je weet dat je niet meer zonder de Here Jezus kunt, ben je welkom aan Zijn tafel, als je beseft dat Zijn offer groter is dan jouw zonden, is de toegang vrij!

Gebed: Wat is het toch geweldig dat we door e tekenen van brood en wijn, deel kunnen hebben aan de zegeningen van Uw lijden en sterven, Here Jezus. Ik wil, ook op deze manier, Uw dood verkondigen, de boodschap van het kruis, totdat U komt!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.