Vertegenwoordiger

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 11 maart

Titel: Vertegenwoordiger

Lezen: Joh. 13:18-30

Tekst van vandaag:

Johannes 13:20

20 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: als iemand hem ontvangt die Ik zal zenden, ontvangt hij Mij, en wie Mij ontvangt, ontvangt Hem Die Mij gezonden heeft.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Iemand die hem ontvangt, die door Jezus zelf is gezonden. Dat zijn we allemaal eigenlijk, wanneer God ons roept

Wat? Ontvangt ons dan niet, maar Hem, die wij vertegenwoordigen, de Here Jezus zelf

Waar? Waar we dan ook komen, onder die zalving en autoriteit

Waarom? We hebben pas gezien dat een slaaf niet meer is dan Zijn Meester, maar hier blijkt dan weer uit, ook niet minder!

Wanneer? Wanneer wij zeker weten een gezondene te zijn, dat kan je heel groot denken, als een apostel, of als iemand anders van de 5-voudige bediening, maar je kunt het ook op jezelf toepassen. Jezus zendt ons uit in de wereld als Zijn vertegenwoordigers

Waarvoor? Hij is niet meer hier op aarde, maar de heilige Geest, die in ons woont, wel. En zoals een vertegenwoordiger van een bedrijf het bedrijf op dat moment vertegenwoordigt, vertegenwoordigen wij, waar we ook zijn, de Here Jezus.

Waartoe? Wij hebben dan de kracht, macht en autorieit om op te staan tegen misstanden, ziekte en gebondenheid, zoals Hij dat deed. Wanneer we dat als kerk, maar zeker ook als individuele gelovigen gaan pakken, dan maken wij het verschil. Waar wij binnenkomen, komt Jezus binnen. Als Hij ergens kwam, gingen demonische machten zich roeren, dat kunnen wij dus ook verwachten, als we onder Zijn zalving zijn en ons daarnaar gedragen. Wat een verantwoording, maar ook, wat een uitdaging!

Gebed: Heer, ik ben in Uw dienst en wil U graag vertegenwoordigen. Dank U dat uw Geest in mij woont en werkt, want anders kan ik het niet. Ik zie uit naar de dingen die gaan gebeuren!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.