Trademark (R)

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 12 maart

Titel: Trademark

Lezen: Joh. 13-31-38

Tekst van vandaag:

Johannes 13:35

Hierdoor zullen allen inzien dat u Mijn discipelen bent: als u liefde onder elkaar hebt.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Allen, dat is dus iedereen

Wat? Zullen aan ons kunnen zien dat we de discipelen van de Here Jezus zijn. Ons keurmerk, ons trademark

Waar? Overal ter wereld

Waarom? Omdat het belangrijk is dat we herkenbaar zijn, dat we echt zijn en dat we dus bij Hem horen. Als mensen Jezus willen volgen, moeten ze naar ons kunnen kijken hoe dat gaat.

Wanneer? We zullen dus herkenbaar zijn door de liefde die we voor elkaar hebben, dat is het nieuwe gebod, wat de Heer ons in vers 34 geeft. En niemand heeft ooit groter liefde, zei de Here Jezus zelf, dan wie zijn leven voor de ander over heeft. (Joh. 15:13)

Waarvoor? We zullen dus niet in de eerste plaats herkenbaar zijn aan de tekenen en wonderen die in de gemeentes (horen te) gebeuren, hoewel dat, als het goed is ( 1 Cor. 13) uit liefde en bewogenheid voor onze medemens gebeurt, maar aan de onderlinge liefde, in de gemeente en onderling, als christenen en kerken onder elkaar

Waartoe? Het keurmerk van Jezus was liefde, van God is liefde (Joh. 3:16) en zo hoort dat bij ons ook te zijn. Laten we stoppen met kerkje spelen en vertellen hoe belangrijk wij en onze bediening wel zijn. Juist door ons gebrek aan liefde zijn velen van de kerk afgehaakt. De wet werd gepredikt en niet de liefde, liefde was niet de beweegreden, maar het eigen gelijk. Stop kerkscheuringen en laten we een voorbeeld nemen aan Hem, naar wie we genoemd zijn. Ik begin bij mezelf.

Gebed: Ja, Heer, ik wil mij verootmoedigen als ik niet in liefde naar mijn naaste en broeder of zuster gehandeld heb. Ik vraag U mij dat te vergeven. Ik wil ervoor kiezen om in liefde te zijn en te blijven, zoals U dat tot het laatst was. Dank U, dat U mij daarbij helpt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.