Misdadiger

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 13 maart

Titel: Misdadiger

Lezen: Lucas 22:24-38

Tekst van vandaag:

Lukas 22:37

37 Want Ik zeg u dat dit wat geschreven staat, nog in Mij volbracht moet worden, namelijk: En Hij is tot de misdadigers gerekend. Ook wat er over Mij geschreven is, heeft immers een einddoel.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Here Jezus, diezonder zonde was, niets had misdaan

Wat? Zegt dat hetgeen over Hem geschreven staat volbracht gaat worden, als misdadiger behandeld.

Waar? In Jesaja 53:12 is het beschreven en het zal in Getsemane en Jeruzalem gaan gebeuren

Waarom? Omdat Hij daardoor onze zonden droeg, niet Hij is de misdadiger, de overtreder, maar wij. Het maakt deel uit van de grote en machtige omwisseling aan het kruis, waar heel Jesaja 53 over spreekt.

Wanneer? Toen Hij stierf kwamen al die zegeningen beschikbaar, door geloof hebben wij die mogelijkheid ons dat toe te eigenen: Redding, genezing, bevrijding

Waarvoor? Jezus betaalde de prijs, dat Hij straks gearresteerd gaat worden en ondervraagd, gemarteld en de doodstraf krijgt hoort daar allemaal bij, opdat wij het allemaal niet mee hoeven te maken. En het is zolang daarvoor al geprofeteerd.

Waartoe? Het is beschikbaar, in ruime mate voorradig, we mogen en kunnen er deel aan hebben, door geloof. Accepteer de betaling die Jezus deed, ,als betaling voor jouw zonden en schuld en je bent vrj, voor eeuwig! Is dat geen Goed Nieuws, evangelie!?

Gebed: Ja Heer, ik accepteer Uw lijden en sterven aan het kruis als betaling voor mijn zonden en schuld. Ik ontvang daarvoor Uw redding, genezing, bevrijding, voorspoed en alles wat U vrij zette in geloof, in Jezus Naam!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.