daar kraait geen haan meer naar

Comment 1 Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 14 maart

Titel: Daar kraait geen haan naar

Lezen: Mat. 26:31-35

Tekst van vandaag:

Mattheüs 26:34

34 Jezus zei tegen hem: Voorwaar, Ik zeg u dat u in deze nacht, voordat de haan gekraaid zal hebben, Mij driemaal zult verloochenen.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Here Jezus, op de weg naar Getsemane

Wat? Profeteert de verloochening van Petrus

Waar? Die hij straks zal doen, als hij Jezus is achterna gegaan naar het paleis van de hogepriester

Waarom? Petrus, altijd haantje de voorste, heeft ook nu nog weer het hoogste woord.

Wanneer? Maar als het er op aan komt, wil hij niet bij Jezus horen, totdat de haan kraait en het ochtendgloren aanbreekt.

Waarvoor? Zijn wij niet vaak zo? In de dienst zingen we uit volle borst liederen van overgave en grote woorden, maar op maandag zijn we het weer vergeten en willen we eigenlijk niet opvallen. Het valt mij op dat voordat Petrus zijn gespierde taal begon uit te slaan, Jezus vertelde dat Hij zou opstaan en dat ze naar Galilea moesten gaan. Maar op de Paasdag kan niemand zich dat meer herinneren.

Waartoe? Natuurlijk is het goed als we ons toewijden en uitspreken dat we voor Jezus willen gaan, maar in een atmosfeer van een dienst is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Laten onze grote woorden de boodschap van Jezus niet in de weg staan, we zouden net iets belangrijks kunnen missen en dan kraait er geen haan meer naar.

Gebed: Heer, U weet, dat ik U liefheb en U wil volgen, maar ik wil dat in alle nederigheid en ootmoed doen. Maar wel gehoorzaam, zodat ik zal gaan waar U wilt dat ik ga, doen, wat U wilt dat ik doe en zeggen wat U wilt dat ik zeg, maar bovenal luisterend naar Uw stem.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Een gedachte over “daar kraait geen haan meer naar

  1. Bedankt ! Als het erop aankomt, ben ik eigenlijk ook best een Petrusje. Folders durf ik wel in de brievenbussen te doen… erover praten vind ik moeilijk… 30 jaar geleden had ik daar minder moeite mee… gek eigenlijk !

    Zegen, Jan Willem

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.