Nog groter?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 15 maart

Titel: Nog groter?

Lezen: Joh. 14:1-31

Tekst van vandaag:

Johannes 14:12

12 Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u, wie in Mij gelooft, de werken, die Ik doe, zal hij ook doen, en grotere nog dan deze, want Ik ga tot de Vader;
Uit: NBG-vertaling 1951
© 1951 Nederlands Bijbelgenootschap

Wie? Wie in Hem gelooft, Hem vertrouwt

Wat? Zal minstens dezelfde werken kunnen doen, ja zelfs nog grotere, of meerdere, dan Jezus deed

Waar? Op de plaats waar God ons heeft gesteld, op school, je werkplek, je gezin, je gemeente, je stad of dorp

Waarom? Omdat dezelfde Geest, waardoor de Here Jezus dat kon, in ons woont en wij dezelfde bediening hebben als Hij. De bediening van het brengen van het goede nieuws, dat Jezus redt, geneest en bevrijdt, de bediening van verzoening.

Wanneer? Wanneer wij ons door Hem laten leiden, vol zijn van de heilige Geest en vol geloof en vertrouwen zijn, kunnen ook wij de zieken genezen, de gebondenen bevrijden en de armen het evangelie verkondigen.

Waarvoor? In de bediening van Jezus ging dit alles hand in hand, zo hoort het dus ook bij ons te gaan. Als Jezus nog steeds dezelfde is, zoals Hebr. 13:8 zegt, zal dat ook vandaag zo zijn. En Hij wil ons ervoor gebruiken!

Waartoe? Om de werken te kunnen doen die Jezus deed, hebben we zo de volheid van de heilige Geest nodig en een houding van nederigheid en afhankelijkheid. Maar het kan. Als we ons er naar uitstrekken, gaat Hij met ons mee en werkt Hij door ons heen. Hij wil niets liever dan Zijn Koninkrijk manifesteren in jou en mij, door jou en mij.

wil je leren hoe dat werkt? Op 6 april a.s. hebben we een trainingsdag van evangelisatie in Dordrecht.
Kijk op www.krachtevangelisatie.tk en meld je aan

Gebed: Heer, U geeft ons hier een geweldige belofte en ik wil me daar naar uitstrekken. Er is zoveel nood in deze wereld, lichamelijk en geestelijk en U hebt ons, mij geroepen om daar iets aan te doen. Dank U dat U met me mee gaat, omdat Uw heilige Geest in mij woont. Ik wil gaan en de werken doen die U deed!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

#opfrisser7wees

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.