Goede moed

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 18 maart

Titel: Goedemoed

Lezen: Joh. 16:16-33

Tekst van vandaag:

Johannes 16:33

Deze dingen heb Ik tot u gesproken, opdat u in Mij vrede zult hebben. In de wereld zult u verdrukking hebben, maar heb goede moed: Ik heb de wereld overwonnen.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De discipelen, die met de Here Jezus op weg zijn naar Getsemane, maar deze boodschap geldt ook voor ons

Wat? We zullen in de wereld verdrukking hebben, maar we moeten goede moed houden: Jezus heeft de wereld overwonnen

Waar? Op het kruis, Hij neemt hier als het ware al een voorschot op wat Hij bij Zijn dood zou doen voor ons.

Waarom? Als het goed is, hebben we altijd al een mate van verdrukking, omdat we niet met de wereld mee doe. Dat kan soms heel subtiel zijn, maar het is er wel. Als we met alle winden mee waaien en niet voor ons geloof uitkomen heb je nergens last van…..

Wanneer? We zijn niet van deze wereld, dat betekent dat bepaalde dingen, zonder daarin wettisch te worden,voor ons als christenen niet kunnen. Wees heilig, want Ik ben heilig staat er in 1 Petrus 1:16 Als we daar gehoor aan geven,lacht de wereld ons uit.

Waarvoor? Maar we hoeven nergens bang voor te zijn, angst komt van de boze. Juist moeten we goede moed houden, omdat we weten dat Jezus de wereld heeft overwonnen.

Waartoe? Opdat wij in Hem vrede zouden hebben, vrede die alle verstand te boven gaat, vrede die alleen van Hem afkomstig is en met niets te evenaren is. Dat is toch geweldig?!

Gebed: Ja Heer, dank U voor Uw vrede in mij, die rust die ik heb, omdat ik weet dat wat er ook gebeurt, U de touwtjes in handen hebt en alles zal gebruiken te goede. Daarom Heb ik moed, ben ik moedig.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.