Trouw

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 20 maart

Titel: Trouw

Lezen: Mat. 26:36-56

Tekst van vandaag:

Mattheüs 26:40

40 En Hij kwam bij de discipelen en trof hen slapend aan en Hij zei tegen Petrus: Kon u dan niet één uur met Mij waken?
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Here Jezus, tijdens Zijn strijd in Getsemane

Wat? Vindt Zijn discipelen slapend, terwijl Hij gevraagd had om met Hem te waken

Waar? In de hof, waar Hij bloed zweette, een zeer traumatische ervarig

Waarom? In de nood is het altijd fijn om dat samen met anderen te delen, zeker in gebed. Maar ze lagen gewoon te pitten, terwijl ze, en zeker Petrus, een uutje geleden nog van die grote woorden hadden

Wanneer? Ook vandaag zou je dat op de kerk kunnen projecteren. We hebben zulk geweldig goed nieuws: God redt, door Jezus Christus Zijn Zoon, maar wat doen we ermee?

Waarvoor? De mensen om ons heen gaan verloren, evangelisatie is iets voor hemelfietsers, terwijl het bovenaan Gods lijstje staat. De goede herder laat zijn kudde achter op zoek naar dat ene schaap en er is meer blijschap in de hemel over een zondaar die zich bekeert, dan over 99 rechtvaardigen.

Waartoe? Laten we, te pas en te onpas, het goede nieuws vertellen, waakzaam en alert zijn, wie we kunnen winnen, want Hij is het waard en de mensen zijn het waard, want Jezus gaf Zijn leven ook voor hen. Kom op, blijf eens een uurtje langer op en ga er op uit!

Gebed: Ja, Heer, we hebben het beste nieuws wat er is en we laten het vaak maar blauw blauw. Zet ons in vuur en vlam voor Jezus, door Uw Geest, zodat we waakzaam zijn en mensen kunnen winnen, omdat ze anders verloren gaan.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.