Bitter

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 27 maart

Titel: Bitter

Lezen: Mat 27:27-44

Tekst van vandaag:

Mattheüs 27:34

gaven zij Hem wijn vermengd met gal te drinken; maar toen Hij die geproefd had, wilde Hij die niet drinken.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De soldaten aan de Here Jezus

Wat? Gaven wijn vermengd met gal aan Jezus te drinken

Waar? Aan het kruis, nadat zij Hem er aan genageld hadden

Waarom? Het is een bittere drank, vermengd met edic, een soort gif wat het lijden zou kunnen verzachten. Een verdovend middel

Wanneer? Wanneer lijden over ons komt, kan ons dat verdoven of bitter maken. De Here Jezus weigert het te drinken, Hij wil het lijden onverdoofd tegemoet zien.

Waarvoor? Bij iedere situatie, hoe erg misschien ook, is het altijd weer de vraag: Maakt het ons bitter of beter? Net zoals de Here Jezus het hier weigerde, hebben ook wij die keuze.

Waartoe? Bitterheid lijkt de pijn te verdoven, je boosheid, naar mensen of misschien wel naar God, lijkt dan de pijn te verminderen, maar aan het eind is het erger dan in het begin, omdat het vergif ervan je wegvreet. Wij kunnen kiezen, wat ons ook overkomt, om altijd te schuilen bij Hem, die bitterheid weigerde en dwars door het lijden heenging, omdat Hij zoveel van ons houdt. Dan worden we er niet bitter van, maar beter!

Gebed: Ja, Heer, wat voor omstandiheden er ook zullen komen, ik kies er voor om altijd bij U te schuilen en laat geen bitterheid toe in mijn even, dit weiger ik te drinken, zoals U deed.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.