Onverbroken

Comment 1 Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 29 maart

Titel: Onverbroken

Lezen: Joh. 19:16-37

Tekst van vandaag:

Johannes 19:33

33 maar toen zij bij Jezus kwamen en zagen dat Hij al gestorven was, braken zij Zijn benen niet.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De romeinse soldaten

Wat? Kwamen bij Jezus om Zijn benen te breken, zodat Hij zou sterven, maar Hij was al gestorven

Waar? Aan het kruis van Golgotha

Waarom? Om adem te kunnen halen, moest de gekruisigde zijn lichaam opdrukken op zijn voeten, waar ook een 18 cm lange spijker doorstak. Als het allemaal te lang duurde, brak men dan de benen, zodat ze geen adem meer konden halen en stikten.

Wanneer? Wanneer het te lang duurde, het moest op een gegeven moment ook over zijn. Maar bij de Here Jezus was dat niet nodig en het was reeds geprofeteerd (P.34;21)

Waarvoor? Niet zodat Jezus anders niet kon lopen na de opstanding. Als God Hem uit de dood kan opwekken, dan kan Hij ook die gebroken benen wel helen. Maar om Zijn Woord gestand te doen. Er zou geen been gebroken woden. Daarom klopt die zin uit het avondsmaal formulier ook niet, dat Zijn Lichaam verbroken is.

Waartoe? Het lichaam van Jezus is niet gebroken, het is heel gebleven. Elke keer dat we dat belijden, dat het niet zo is, doen we afbreuk aan de eenheid van de kerk, het Lichaam van Jezus nu. Dat is wel verdeeld, helaas. Laten we zien op Zijn onverboken lichaam en dat ook gaan belijden voor de kerk!

Gebed: Ja, Here Jezus, U heeft Uw leven afgelegd en Uw bloed gegeven, maar Uw Lichaam is geheel het graf in gegaan. Laten we ook belijden dat Uw kerk, hoewel verdeeld, een is en onverbroken, want het is een leugen!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Een gedachte over “Onverbroken

 1. Shalom,

  Verbroken is de verleden tijd van verbreken (=verbrijzelen) en komt oa voor in Jesaja :

  Doch het behaagde den HEERE Hem te verbrijzelen; Hij heeft Hem krank gemaakt; als Zijn ziel Zich tot een schuldoffer gesteld zal hebben, zo zal Hij zaad zien, Hij zal de dagen verlengen; en het welbehagen des HEEREN zal door Zijn hand gelukkiglijk voortgaan. (Jesaja 53:10 SV1750)

  Maar het behaagde Abba, Jezus te verbrijzelen ….

  Eerlijk gezegd, woorden die te diep om te doorgronden zijn voor mij, maar het is wel Zìjn offer etc voor mij. Dank U, Abba , dank U kostbare Jezus, dank U Heilige Geest.

  Shalom Cees

  Op 29 mrt. 2013 om 05:08 heeft preachingdrummer het volgende geschreven:

  > >

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.