Begraven

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 30 maart

Titel: Begraven

Lezen: Joh. 19: 38-42

Tekst van vandaag:

Johannes 19:42

42 daar dan legden zij Jezus neder wegens de Voorbereiding der Joden, omdat het graf dichtbij was.
Uit: NBG-vertaling 1951
© 1951 Nederlands Bijbelgenootschap

Wie? De Here Jezus

Wat? wordt door Jozef van Arimathea en Nicodemus in een tijdelijk graf gelegd, dicht bij Golgotha.

Waar? In een hof, daar vlakbij, het is tenslotte bijn shabbath en dan kan je niet uitgebreid gaan begraven.

Waarom? Ze wilden op zondagmorgen weer terug komen om het af te maken en Hem ergens anders een ‘vaste’ laatste rustplaats geven. Dit was wel een nieuw graf, overigens, dus nog niet verontreinigd

Wanneer? Hele discussies zijn er of het inderdaad op een vrijdag was dat Jezus stierf en op shabbath in het graf lag. De telling van drie dagen klopt niet, uitgaande van vrijdag, zaterdag en zondag en Hij is wel drie dagen in het graf geweest, maar dat is minder belangrijk. Belangrijker is, waar Hij is geweest?

Waarvoor? Zìjn lichaam ligt in het graf, maar zijn Geest? Nedergedaald ter helle, staat er in de Geloofsbelijdenis, maar de hel moet nog komen.Ik denk dat Hij in het dodenrijk geweest is en daar satan en de dood heeft onttroond. Als Johannes Hem later in het Openbaringsvisioen ziet,zegt Hij: Ik heb de sleutels van de dood en het dodenrijk. Die is Hij toen wezen halen!

Waartoe? Satan dacht dat hij gewonnen had, toen Jezus stierf, maat het was juist daar dat hem de kop vermorzeld werd. Jezus overwon de dood en de macht van satan is niet groter, dan dat wij hem geven. Stille zaterdag? Strijd in het dodenrijk, met maar 1 winnaar: Jezus!

Gebed: Wat zal de tegenstaner op zijn neus gekeken hebben, Here Jezus, toen U daarkwam en hem van de troon stootte en de overwinning behaalde. Geweldig, dat we uit die overwinning mogen leven. Nu jaagt de dood geen angst meer aan!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.