Hij leeft!

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 31 maart Pasen

Titel: Hij leeft!

Lezen: Joh. 20:1-31

Tekst van vandaag:

Johannes 20:16

16 Jezus zei tegen haar: Maria! Zij keerde zich om en zei tegen Hem: Rabboeni; dat betekent: Meester.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De Opgestane Here Jezus

Wat? Noemt Maria bij haar naam, zoals alleen Hij dat kan

Waar? Vlak bij het open en lege graf

Waarom? Maria, verteert door haar verdriet, ziet niet dat het Jezus is, die daar staat, maar als Hij haar naam noemt, weet zij het.

Wanneer? Op de paasmorgen, nadat Hij was opgewekt door de heilige Geest (Rom.8:11) en het graf verlaten had, de zweetdoek netjes opgerold ergens anders had neergelegd

Waarvoor? De dood kon Jezus niet gevangen houden, want Hij was onschuldig! Daarom stond Hij weer op en noemt Maria haar bij haar naam. En alleen Jezus kan je naam zou uitspreken, druipend van Zijn Liefde voor jou. Als Hij je naam noemt, ben je nooit meer dezelfde

Waartoe? We hebben een Heer die leeft, niet een of ander dom beeld, maar een levende Heiland, met wie we iedere dag kunnen communiceren en wiens opstandingskracht in ons woont, door de heilige Geest, zodat wij aan de wereld het bewijs kunnen leveren: Hij leeft!

Gebed: Dank U wel, Here Jezus, dat U leeft en dat Uw opstandingskracht in mij is, zodat ik aan de wereld kan laten zien, dat U leeft. Halleluja, U riep mijn naam en ik ben nooit meer dezelfde, gelukkig niet. Prijs de Naam van Jezus!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.