Zonder inhoud

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Op weg naar Passie en Pasen

Datum: 11 april

Titel: Zonder inhoud

Lezen: 1 Cor.15:1-34

Tekst van vandaag:

1 Korinthe 15:14

14 En als Christus niet is opgewekt, dan is onze prediking zonder inhoud, en zonder inhoud is ook uw geloof.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Wij, die geloven in het verzoenend sterven van Jezus en in Zijn lichamelijke opstanding

Wat? Hebben een prediking zonder inhoud en geloof zonder inhoud, als Jezus niet zou zijn opgestaan

Waar? Hier en nu, dan houden we onszelf voor de gek, is godsdienst opium voor het volk, zoals Marx zei en zijn we de beklagenswaardigsten onder de mensen

Waarom? Omdat we dan voor de gek gehouden zouden zijn. Je hoort in sommige kerken wel deze, vrijzinnige boodschap, dat het een fabeltje is en dat Hij leeft in onze harten, bla bla bla

Wanneer? Wanneer wij de Opstanding uit het evangelie halen, dan blijft er niets over, het is de kern van ons geloof en van onze redding. (Rom. 10:9)

Waarvoor? Maar Jezus is uit de dood opgestaan en we kunnen Hem iedere dag ervaren, Hem en Zijn Kracht, door de Geest, die in ons woont. Hij is bij ons tot aan de voleinding der wereld en zal ons nooit verlaten.

Waartoe? Laat niemand je van de wijs brengen, we hebben een Heiland die leeft en die onveranderd is, Hij is nog steeds de Gezalfde, de Christus, de Messias, die dood was en die leeft en nog steeds, door ons heen, kan doen wat Hij toen deed. Kom in actie en verkondig de Opgestane, totdat Hij komt!

Gebed: Ja, Here Jezus U leeft en we mogen, nee, moeten die boodschap de wereld in brengen, zodat men het weet en ervaart: God houdt van mij en heeft een geweldig plan met mijn leven.

Arie de Paauw

A.s. zaterdag is er weer een training van Kracht evangelisatie en de Gloriestoel, het bidden voor zieken op straat en het discipelen van nieuwe gelovogen. Deze keer in Dordrecht. Heb je interesse? Kijk op www.krachtevangelisatie.tk voor de verdere gegevens.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.