Kijk hen nou eens!

Comment 1 Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Ontgiftig je ziel

Datum: 4 april

Titel: Kijk hen nou eens

Lezen: Jer.12:11-4

Tekst van vandaag:

1 HEERE, U zou rechtvaardig blijken,
wanneer ik met U een rechtszaak zou voeren.
Toch wil ik met U over Uw oordelen spreken.
Waarom is de weg van de goddelozen voorspoedig,
waarom hebben rust, allen die in ontrouw trouweloos handelen?
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? Jeremia, de profeet van God uit het oude testament

Wat? Vraagt zich af waarom de weg van de goddeloze voorspoedig is, waarom heeft men toch rust, terwijl ze zich van God noch gebod iets aantrekken

Waar? Je ziet het overal om je heen, het is dan ook herkenbaar.

Waarom? Het is zon vergiftigende gedachte, die Jeremia ook treft. Hoe kan het nou?

Wanneer? Wanneer je het om je heen ziet, het lijkt zo onrechtvaardig. Wij doen ons best om netjes en braaf te leven en de ander leeft maar raak en lijkt voorspoedig (er dan wij)

Waarvoor? Er zijn vier veelvoorkomende soorten vergigtige gedachten. Dit zijn negatieve, angstige, verdisconteerde, en kritische gedachten. De kans is groot dat je worstelt met een of meer van deze vier gedachten. Laat deze vergiftige gedachten je niet grijpen en verteren. Hoe dieper je ze laat wortel schieten in je, hoe moeilijker het is om ze van je af te schudden. Identificeer die gedachten en verwerp ze vandaag.

Waartoe? Wie zijn wij, dat we God ter verantwoording roepen voor Zijn omgang met anderen? Word niet jaloers, maar geniet van jouw omgang met God, die gaat tochalles te boven?!

Gebed: Heer, leer mij met Uw ogen naar anderen te kijken, want door Uw goedheid komen mensen tot geloof. Help mij om ook die mensen te zegenen en voor ze te bidden, zodat ze U leren kennen.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Een gedachte over “Kijk hen nou eens!

  1. Vanmorgen keek ik naar de uitzending van de EO ‘De vijfde dag’ met daarin de gruwelijke moord op een vriendelijke -vijandloze- christenbroeder in Syrië , zomaar in z’n auto… walgelijk om te zien… gevoel: woede.. .nu ik deze tekstuitleg lees, weet ik dat ik het in handen van God moet geven… Hij zal het alles uitwerken… ik niet !

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.