Wat denk je zelf?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Ontgiftig je ziel

Datum: 5 april

Titel: Wat denk je zelf?

Lezen: Fil. 4:1-13

Tekst van vandaag:

Filippenzen 4:8

8 Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Wie? De broeders en de zusters in Filippi en jij en ik

Wat? Moeten goede dingen denken en ons niet laten vergiftigen

Waar? In ons denken, ook al spreekt iedereen negatief over van alles en nog wat en zeker over jou, bedenk hoe de Here God over jou spreekt

Waarom? Wanneer we onze gedachten vullen met Gods Woord, komt dat er ook uit. ‘ Put garbage in, get garbage out’ , of te wel, waar het hart vol van is…

Wanneer? Iedere dag bezig zijn, het memoriseren en overdenken van Gods Woord zal de giftigheid uit je gedachten halen. Ik hoop met deze Opfrissers je daarvan van dienst te kunnen zijn.

Waarvoor? Het is zoveel makkelijker om de giftige gedachten die binnen komen, toe te staan, in plaats van Gods Woord te denken, daarom is de wapenrusting, de helm van het heil, zo belangrijk, omdat die ons hoofd beschermt. Denk Gods woord over jezelf. Hoe denkt Hij over je? (Jer. 29:11)

Waartoe? Vaak hebben we meer last wanneer iemand iets negatiefs tegen of over ons zegt, dan dat we genieten van een compliment. Maar laten we ook zelf positief spreken over anderen en denken over onszelf. Zoals de Vader de hemel opende toen Jezus gedoopt werd, aan het begin van ZIjn bediening, toen Hij nog niets gedaan had en sprak: Deze is mijn geliefde in wie Ik een welbehgen heb, zo doet Hij dat ook vandaag over ons. En we hoeven er niets voor te doen. Dat is genade!

Gebed: Ja Here, vul mijn gedachten met Uw gedachten, ik wil mij bekeren van negatief spreken over anderen en denken over mezelf, want ik ben kostbaar en geliefd in Uw ogen, wat een liefde!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd.

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.