Zonder zonde

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Zonder zonde

1 Johannes 3:5

En u weet dat Hij geopenbaard is om onze zonden weg te nemen; en zonde is er in Hem niet.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: 1Joh. 3

Wie? De Here Jezus Christus, de Zoon van de Levende God

Wat? Is geopenbaard, gekomen, om onze zonden weg te nemen. Hij kon dat omdat Hij zelf zonder was. Onze zonden zijn er dus niet meer.

Waar? Aan het kruis van Golgotha, daar werd het bewijsstuk vernietigd en Hij in onze plaats verooreeld.

Waarom? Omdat wij zouden zijn de gerechtigheid Gods in Hem (2 Kor. 5:21)

Wanneer? Wanneer we in Hem (gaan) geloven. Al onze zonden en de zonden van de wereld zijn ons al vergeven, de enige zonde waardoor we uit de hemel blijven is ongeloof. Als we ons daarvan bekeren en in Hem gaan geloven, dan zijn we rechtvaardig door het bloed van Christus en hebben we de opstandingskracht in ons.

Waarvoor? Te lang zijn we vergiftigd met wettisch denken, dingen die we zelf moeten doen om bij God in de gunst te komen en Zijn zegen te ontvangen. Maar wanneer we in Hem geloven zijn we behouden, niet alleen voor de hemel, maar ook hier op aarde is dat al merkbaar.

Waartoe? Zodat Zijn opstandingskracht in ons merkbaar en zichtbaar zal zijn en er voor ons niets meer onmogelijk is. Niets? Niets wat in overeenstemming is met Zijn wil. Dan gaan we, als vanzelf, doen wat Hij van ons vraagt, omdat we de heilige Geest de leiding van ons leven geven. Kom weg onder veroordeling en leef vanuit genade!

Gebed: Dank U voor uw offer aan het kruis, Here Jezus, dat U voor al mijn zonden betaalde en afrekende en dat ik nu gerechtigheid Gods ben in U en Uw opstandingskracht in mij woont en mijn sterfelijk lichaam levend maakt, niet alleen straks, bij de opstanding, maar nu al, vandaag! Halleluja!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Bron: Www.youversion.com Deze periode zijn we bezig met het thema: Ontgiftig je ziel

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm: http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.