Samenspannen

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Samenspannen

2 Korinthe 6:14

Vorm geen ongelijk span met ongelovigen, want wat heeft gerechtigheid gemeenschappelijk met wetteloosheid, en welke gemeenschap is er tussen licht en duisternis?
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: 2 Kor. 6:14-18

Wie? Wij, gelovigen

Wat? Moeten geen langdurige verbindingen aangaan met ongelovigen

Waar? In de wereld, zakelijk, emotioneel, in je liefdesleven

Waarom? Omdat ze van een andere wereld zijn, onder een andere heerschappij en dus anders denken en handelen dan wij.

Wanneer? Nooit of te nimmer! Paulus waarschuwt hier fel tegen.

Waarvoor? De ander kan je heel langzaam vergiftigen met zijn of haar denkbeelden, die niet gestoeld zijn op Gods woord, laat staan geïnspireerd door de heilige Geest. De voorbeelden van huwelijken die stuk gegaan zijn omdat een van beiden niet geloofden zijn legio, maar het geldt ook zakelijk.

Waartoe? Omdat de tegenstander alles, dus ook je hart, zal gebruiken om je van Gods plan voor jouw leven af te houden. Het is misschien hard, maar het is het beste. Maak je keuze samen met God, dan komt het goed.

Gebed: Here, als er relaties zijn, die ik moet beëindigen, omdat de partner niet gelooft, bid ik U dat U mij daarbij helpt en het mij laat zien, dat het zo beter is. Geef mij kracht, zodat mijn relatie met U zuiver blijft.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Bron: Www.youversion.com Deze periode zijn we bezig met het thema: Ontgiftig je ziel

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm: http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.