Vijandig gezind

Comment 1 Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Vijandig gezind

Romeinen 5:10

Want als wij, toen wij vijanden waren, met God verzoend zijn door de dood van Zijn Zoon, hoeveel te meer zullen wij behouden worden door Zijn leven, omdat wij verzoend zijn.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: Rom. 5:1-11

Wie? Wij en dat is in dit geval, iedereen

Wat? Die van nature vijand van God is of was, is door de dood van Jezus verzoend, d.w.z. dat al onze zonden weggedaan zijn, dus ook al van diegenen die (nog) niet geloven en we zullen leven door Zijn opstanding

Waar? Aan het kruis en bij het geopend graf. Beiden de bewijzen van Gods verzoening met de mens.

Waarom? Omdat God nu eenmaal niet wil dat er ook maar iemand verloren gaat.

Wanneer? Nooit, het aanbod van de genade is er voor ieereen, voor niemand uitgezonderd. God is een God die verkiest, niet die verwerpt.

Waarvoor? De enige zonde, die mensen uit de hemel houdt, is die van ongeloof. De rest is al verzoend aan het kruis. Maar door het geloof kunnen we het aannemen. En dat is net het enige wat wij moeten doen. Het behoud, door Zijn leven. Behoud is het griekse woordje sozo en dat houdt niet alleen redding, maar ook genezing, heelheid en voorspoed in.

Waartoe? Wanneer we tot geloof komen, is dat allemaal ons deel, er is voor betaald, we hoeven het alleen maar te accepteren,door geloof. Is dat niet geweldig?

Gebed: Ja, dank U Here Jezus, voor wat U deed aan het kruis, dat U betaalde voor al onze zonden en ongerechtigheden, maar ook voor de gevolgen daarvan. ik accepteer het in geloof, dat U mij geneest en heel maakt en in alles voorspoedig maakt.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Bron: Www.youversion.com

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm: http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

Een gedachte over “Vijandig gezind

  1. Pingback: Vijandig gezind |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.