Weet wat je hebt

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Weet wat je hebt

Handelingen 3:6

Petrus zei echter: Zilver en goud heb ik niet, maar wat ik heb, dat geef ik u: in de Naam van Jezus Christus de Nazarener, sta op en ga lopen!
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: Hand. 3:1-10

Wie? Petrus, samen met Johannes

Wat? Kan de lamme bedelaar niets iets geven van aardse waarde

Waar? Bij de schone poort

Waarom? Geld en goederen hadden de discipelen achter zich gelaten, toen zij Jezus gingen volgen, maar zij hebben iets wat veel waardevoller is, de kracht van de Heilige Geest, Opstandingskracht!

Wanneer? Die hebben we allemaal, als we vol zijn van de Heilige Geest

Waarvoor? Het is die kracht, die we dus allemaal kunnen hebben en waarmee we het Koninkrijk van God zichtbaar kunnen maken. Ja, ook wij in onze omgeving. Moet je daar dan niet gezalfd voor zijn, of de autoriteit hebben gekregen? Onzin. De zalving is niets anders dan de kracht die in de persoon van de Heilige Geest, die in ons woont, de autoriteit hebben we gekregen van de Here Jezus zelf. Het wordt tijd dat we het nu eens gaan doen.

Waartoe? De Heilige Geest is niet gegeven om ons een goed gevoel te geven, of oms ons te laten rollen, schudden of beven of wat dan ook. Gebeurt dat, prima, maar laat het zichtbaar zijn in je leven door te gehoorzamen aan de Opdracht van Jezus. Het gaat niet om de manifestaties, het gaat om het resultaat.

Gebed: Dank U, Heer, dat we niet afhankelijk zijn van geld of positie, maar dat de kracht die in ons woont in de persoon van de Heilige Geest ons in staat stelt het onmogelijke te doen. Geef mij vrijmoedigheid en geloof om er in uit te stappen, ook vandaag.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm: http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.