Ik ben gezegend bij mijn in- en uitgaan

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Ik ben gezegend bij mijn in- en uitgaan

Deuteronomium 28:6

Gezegend zult gij zijn bij uw ingang en gezegend zult gij zijn bij uw uitgang.
Uit: NBG-vertaling 1951
© 1951 Nederlands Bijbelgenootschap

Wie? Iedereen, die bij de Here God hoort en van Hem houdt en uit liefde zijn geboden doet

Wat? Is gezegend bij het ingaan en uitgaan

Waar? In het dagelijkse leven. Als je het hele stuk van Deut. 28 gelezen hebt, dan is het je wellicht opgevallen, dat het om de dagelijks dingen gaat.

Waarom? Wanneer we onder Gods zegen zijn, dan gaat het ons goed

Wanneer? Wanneer we Hem liefhebben en Zijn geboden bewaren (is doen)

Waarvoor? Het in- en uitgaan, bevat dus feitelijk alles. Als je binnenshuis bent en daar buiten,alles wat je doet valt onder Gods zegen. Ook als je erop uit gaat, om bezig te zijn in het dagelijkse leven, maar zeker in het Koninkrijk.

Waartoe? God houdt van Zijn kinderen en wil dat het hen goed gaat, naar ziel, geest en lichaam. Het feit dat 80 % van de mensen in de kerk ziek is, zou ons moeten verontrusten, waar ligt dat aan, waar komt dat door? Waardoor hebben we de zegen gemist? Een vraag die ik ook mijzelf stel. Ik zeg dit niet om iemand te beschuldigen of te veroordelen. Maar we moeten af van die berusting en ons uitstrekken naar de zegen, die God, uit genade, voor ons klaar heeft liggen. Door Zijn Zoon.

Gebed: Ik dank U, Heer, voor de zegen die ik iedere dag mag ervaren en ik wil mij uitstrekken naar meer. U belooft dat alles wat we ondernemen gelukt (Psalm 1) en ook in dit gedeelte mogen we dat weer zien. Ik strek me er naar uit, Heer. Ik ben gezegend bij mijn in- en uitgaan

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagin

Thema: Wie ik ben in Christus. Uit de cursus De werken doen doe Jezus deed, St. Arbeiders in de Oogst. www.dewerkendoendieJezusdeed.tk

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm: http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.