Ik ben iemand die Jezus Christus welgevallig is

Comments 2 Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Ik ben iemand die Jezus Christus welgevallig is

2 Korintiërs 5:9

Daarom stellen wij er een eer in, hetzij thuis, hetzij in den vreemde, Hem welgevallig te zijn.
Uit: NBG-vertaling 1951
© 1951 Nederlands Bijbelgenootschap

Lezen: 2 Cor 5:1-10

Wie? Wij, zegt Paulus, die de Here Jezus van harte liefhebbben.

Wat? Stellen er en eer in, doen ons uiterste best, om Hem welgevallig te zijn

Waar? Overal, thuis of ergens anders, we zijn tenslotte geen toneelspelers, we zijn overal hetzelfd

Waarom? Omdat we Hem liefhebben, van Hem houden, voor je geliefde doe je toch alles?

Wanneer? Elke dag, 24 u lang, ook als niemand kijkt….

Waarvoor? Dat is geen wetticcisme, dat is houden van. Je wilt er leuk uitzien voor je geliefde, je doet dingen juist wel, of je laat ze juist voor je geliefde, niet om dingen te krijgen of om een wit voetje te halen, maar omdat je van hem of haar houdt. Zo is het ook met Jesus, je doet iets wel of niet uit je liefde voor Hem

Waartoe? Hem welgevallig zijn, Hem behagen, dat betekent jezelf wegcijferen, er alleen maar zijn voor degene waar je zoveel van houdt. En Papa, Here Jezus,, Heilige geest, ik hou zo ontzettend veel van U. En het mooie is dat de Geest deze dingen ook nog in ons hart legt en ons er bij helpt. Maar weet wat het allermooiste is: Ik ben Hem niet welgevallig om wat ik doe, Hij houdt van mij, ik ben Hem welgevallig zoals ik ben! Is dat niet prachtig?! Dat is pas echte liiefde!

Gebed: Ja, Heer, ik kies er voor om te leven zoals U dat van mij vraagt, uit liefde, om U welgevalig te zijn en dank U dat U van mij houdt zoals ik ben, maar ook teveel van mij houdt om mij te laten zoals ik ben. Ik ben iemand die Jezus Christus welgevallig is

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagin

Thema: Wie ik ben in Christus. Uit de cursus De werken doen doe Jezus deed, St. Arbeiders in de Oogst. www.dewerkendoendieJezusdeed.tk

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm: http://vosvdleer.mijnbestseller.nl/magento/opfrisser-met-de-7-ws2.html

2 gedachtes over “Ik ben iemand die Jezus Christus welgevallig is

  1. Dag Arie,

    Wordt in vers 9 niet bedoeld dat we hier op aarde én in de hemel de Here welgevallig willen zijn? In plaats van ‘thuis of ergens anders’? Vers 8 wijst daar in alle vertalingen op. In vers 9 van de Herziene Statenvertaling zie ik een bevestiging van wat ik bedoel in vers 9: Daarom stellen wij er ook een eer in, hetzij inwonend, hetzij uitwonend, om Hem welbehaaglijk te zijn. (ik denk dat daar bedoeld wordt: inwonend =op aarde, uitwonend= in de hemel…)

    • Hoi Jan-Willem
      In de hemel kàn ik niet anders dan Hem welgevallig zijn, daar heb ik geen andere keus. Vandaar dat ik voor deze optie in de vertaling gekozen heb. Dus geen Kortjakje geloof, maar uit en thuis hetzelfde!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.