Ik ben een navolger van Jezus Christus

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Ik ben een navolger van Jezus Christus

Efeze 5:1

Wees dan navolgers van God, als geliefde kinderen,

Lezen: Efeze 5:1-21

Wie? Wij allemaal, die de Here van harte liefhebben en discipelen, dat is navolgers van Jezus willen zijn

Wat? Moeten Hem dus navolgen, hetzelfde doen en zijn zoals Hij, Hij is de Zoon van God, wij geliefde kinderen van dezelfde God

Waar? In de wereld, op de plaats waar God ons heeft gesteld

Waarom? De Here Jezus is niet meer hier, maar wij, vervuld van Zijn Geest, wel. Wij moeten dus gaan doen wat Hij deed: Het evangelie prediken, de zieken genezen, de gebondenen bevrijden en de doden opwekken. Barmhartigheid betonen, Gods liefde laten zien, elkaar vergeven, zoals Hij dat ons heeft gedaan, onszelf opofferen voor de ander.

Wanneer? Iedere dag opnieuw, 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Waarvoor? Wanneer we Hem navolgen, discipelen zijn, kunnen we de wereld laten zien, dat Jezus leeft. We zullen dan misschien wel lef moeten hebben, maar een leerling mag ook foutjes maken, als hij er maar van leert. De Heilige Geest woont in ons, de ultieme krachtbron, dus wat kan er mis gaan?

Waartoe? Gods koninkrijk is nabij, dichtbij, gekomen, was de prediking van Johannes de Doper, van Jezus, van zijn discipelen en het is ook onze boodschap. Hoe dichtbij? Zo dichtbij als wij het laten komen. Ga de dingen doen, waarvoor we met elkaar geroepen zijn en we laten het zien aan de mensen, opdat zij God verheerlijken om wat wij doen. Ik ben een navolger van Jezus Christus

Gebed: Heer, U daagt ons uit om navolgers van Jezus te zijn, te doen wat Hij deed. U geeft ons de bekwaamheid door uw Geest, het enige wat we nu nog nodig hebben is vrijmoedigheid en lef. Geef het ons, Heer, niet met mate, zodat we Uw Kracht kunnen laten zien aan de mensen om ons hen. Tot eer en glorie van uw heilige Naam

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagin

Thema: Wie ik ben in Christus. Uit de cursus De werken doen die Jezus deed, St. Arbeiders in de Oogst. www.dewerkendoendieJezusdeed.tk

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:

http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.