Ongeduldig?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: ongeduldig?

Genesis 16:2

Daarom zei Sarai tegen Abram: Zie toch, de HEERE heeft mijn baarmoeder gesloten, zodat ik geen kinderen kan krijgen. Kom toch bij mijn slavin; misschien zal ik uit haar nageslacht krijgen. En Abram luisterde naar de stem van Sara
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: Gen. 16:1-16

Wie? Sarai, de vrouw vann Abram

Wat? Vindt het na 10 jaar welltjes en besluit zelf maatregelen te nemen en neemt de toevlucht tot iets wat men in die tijd wel vaker deed

Waar? In het land Kanaän

Waarom? Zij kon zelf niet zwanger worden en vond dat de Here haar baarmoeder had toegesloten, ondanks de beloften. De beloften waren voor Abram, dacht zij, dus dan maar via de slavin

Wanneer? Ze waren al 10 jaar in Kanaän, maar al veel langer kinderloos. Zij die dat kennen, weten wat voor een plaag dat kan zijn.

Waarvoor? We moeten dan ook niet te hard oordelen over haar, Abram ging maar al te graag mee. Zo zie je maar dat het niet altijd goed is om naar je vrouw te luisteren 😉 Als Hagar dan zwanger wordt, minacht Hagar Sarai envernedert zij haar zodat ze wegvlucht.

Waartoe? Dan zie je dat God ook onze eigenwijsheid gebruikt en het het nageslacht van Abram toch zegent, maar het wel op zijn plaats zet. Tegenover zijn broeder, het volk Israël en tot op vandaag is dat zo en heeft Israël last van die wilde ezel. Maar ook voor Ismael is er hoop, laten we daarom voor de Moslims biddden in deze tijd van de Ramadan, opdat zij Jezus, de Messias zullen zien en erkennen dat JHWH God is en niet Allah.

Gebed: Heer, wij bidden voor alle Moslims,, in het bijzonder die in ons land en voor hen waar we misschien wel contact mee hebben. Dat zij in deze tijd, waar zij op hun manier naar God zoeken, Jezus zullen ontmoeten en Hem zullen erkennen als de Zoon van de Levende God. En laat ons afbeeldingen van Hem zijn zodat ze Hem in onze liefde naar hen zullen zien

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagin

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het Bijbelleesrooster van het NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:

http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.