Kijk niet achterom!

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Kijk niet achterom

Genesis 19:17

En het gebeurde, toen zij hen buiten de stad gebracht hadden, dat Hij zei: Vlucht voor uw leven, kijk niet achter u en blijf nergens op heel deze vlakte staan; vlucht naar het bergland, anders wordt u weggevaagd.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: Gen.19:12-29

Wie? De engelen, die God gezonden heeft om Sodom en Gomorra te vernietigen en om Lot en zijn gezin te redden

Wat? Geven duidelijke instructies aan Lot en zijn gezin: Vlucht, kijk niet achterom en blijf nergens staan, vlucht naar het bergland

Waar? Bij het verlaten van de stad, zij moesten hem bij de hand nemen en wegleiden, haast met geweld, zou je zeggen

Waarom? Lot uit Sodom krijgen was al een hele klus, maar Sodom uit Lot, lukte nog minder. Het wordt dan ook niet volledig gedaan, ook door Lot niet. Hij wil naar Zoar.

Wanneer? Een van de instructies was: Kijk niet achterom, anders gaat het mis. Zijn vrouw deed het toch en veranderde in een zoutpilaar.

Waarvoor? Als je constant met je verleden bezig bent, hoe slecht het was, of misschien juist hoe goed, mis je de plannen die God voor je heeft. Paulus zei: vergetende hetgeen achter mij ligt, strek ik mij uit naar wat voor mij ligt: de prijs Fil 3:14

Waartoe? Er kunnen omstandigheden zijn waarin we ons verleden moeten verwerken, maar dat is iets anders dan er in zwelgen. De echte verwerking kan pas beginnen, als we ook de pijn en het verdriet aan Jezus geven en ons door He laten genezen. Vergeven van hen die ons pijn deden, hoort daar bij. Laten we ons richten op het plan wat God heeft met ons leven en vooruit kijken. Het beste moet nog komen!

Gebed: Dank U, Heer, voor het plan met mijn leven. Ik wil U alle pijn en verdriet uit het verleden geven en mij door U laten genezen. Ik wil mij richten op hetgeen U nog voor me in petto hebt. Ik ben benieuwd. Ik laat me verrassen!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het Bijbelleesrooster van het NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:

http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.