1e genezingsdienst

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: 1e Genezingsdienst

Genesis 20:17

Abraham bad tot God, en God genas Abimelech, zijn vrouw en zijn slavinnen, zodat zij weer kinderen konden krijgen.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: Gen. 20:1-18

Wie? Abraham, die vriend van God genoemd wordt, maar hier in deze geschiedenenis (weer) meer op zijn eigen slimmigheid vertrouwt dan op God

Wat? Bidt aan het einde van het verhaal voor Abimelech, zijn vrouw en slavinnen

Waar? In de plaats waar Abimelech woonde, waar Abraham een poosje verblijf had gehouden en hij Sara (weer) als zijn halfzus deed voorkomen

Waarom? Hij was bang, ondanks de beloften die God hem gegeven had. Sara wordt opgeniomen in de harem (89 jaar) en als straf wordt iedereen onvruchtbaar. Door ingrijpen van God wordt zij niet onteert, zodat niemand zou kunnen zeggen dat Izak een afstammeling van Abimelech zou kunnen zijn.

Wanneer? Wanneer wij niet op de Here God en Zijn beloften vertrouwen, kunnen niet alleen wijzelf, maar ook degenen die we erbij betrekken in de problemen komen.

Waarvoor? Als dan uiteindelijk blijkt dat Abraham gelogen heeft, een halve waarheid is een hele leugen, moet er orde op zaken gesteld worden. God grijpt in met dromen (voor het eerst hier vermeld) en laat in Zijn Almacht Zijn genezende kracht zien.

Waartoe? Ondanks wat Abraham allemaal gedaan heeft, (en het was niet de eerste keer…) blijft hij toch in Gods genade en kan God hem gebruiken. Op het (gelovig) gebed van Abraham genezen allen. Hier blijkt maar weer eens dat het niet van onze goede werken afhangt of God ons wel of niet wil en kan gebruiken, maar van onze bechikbaarheid. Wat je ook hebt gedaan, Gods genade vergeeft en maakt jou bekwaam, ook om de zieken te genezen!

Gebed: Wat geweldig, Vader, dat U ons niet aanziet naar hetgeen wij allemaal wel of niet gedaan hebben, maar dat Uw genade ons transformeert naar een werktuig van U. Uw vraagt beschikbaarheid, dan geeft U bekwaamheid. Ik ben beschikbaar, Heer!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het Bijbelleesrooster van het NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:

http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.