Brandend voor God

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Brandend voor God

Daniël 3:17

Als het moet, kan onze God, Die wij vereren, ons verlossen uit de brandende vuuroven, en Hij zal ons, o koning, uit uw hand verlossen.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: Dan. 3:8-30

Wie? Sadrach,Mesach en Abednego, beter is hun Joodse namen te gebruiken: Hananja, Misaël en Azarja.

Wat? Zeggen hier, dat, ze of God en nu wel of niet uit de brandende oven zal redden, toch niet zullen buigen voor het gouden afgodsbeeld, dat Nebukadnezar had gemaakt

Waar? In Babel. Babel is vaak synonuem in de Bijbel met de (slechte) wereld

Waarom? Zij waren onverschrokken. Ze hadden eerst al de voedselvoorschriften genegeerd en gezien dat God dat zegende. Nu wilden zij hun geloof tonen door geen compromis te sluiten

Wanneer? Als men het geluid van de fluit, citer, luit, lier, panfluit, en allerlei muziekinstrumenten hoort. Alle toeters en bellen worden uit de kast gehaald.Dan zouden ze moeten buigen. Maar ze doen het niet. Ze staan fier rechtop!

Waarvoor? Ze geloven, zonder compromissen. zie hier de hoes van de LP van Keith Green, die een soortgelijke situatie weergeeft. Dat is dus niet buigen met de wereld, het niet op een accoordje gooien met de principes van Gods koninkrijk, zelfs al kost het je je leven. Dat is pas moedig!

Waartoe? Zo geloven, is geloven, ondanks alles, ook het volgende vers telt mee: zelfs al zou God ons niet verlossen, dan nog. Dan ben je pas brandend voor God, je gelooft zijn wonderbare kracht, maar bent bereid ervoor te sterven, ook al toont Hij die niet. Dan geloof je, zonder compromissen, of voorwaarden vooraf en vertrouw je je aan Hem toe. En al wie op Hem zijn geloof bouwt, is nog nooit beschaamd uitgekomen! Wat een lef. Kunnen wij dat ook? Ja, door Gods Geest in ons te laten regeren!

Gebed: Regeer in mij, met al Uw kracht, Heer, zodat ik onverschrokken moedig kan zijn, op de momenten waar het er op aankomt. Niet bang voor de consequenties, maar vertrouwend op U!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het Bijbelleesrooster van het NBG

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:

http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Advertenties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.