Waarom verhoring?

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Waarom verhoring?

Psalmen 5:2

Neem mijn redenen ter ore, o HERE,
let op mijn verzuchting.
Uit: NBG-vertaling 1951
© 1951 Nederlands Bijbelgenootschap

Lezen: Psalm 5

Wie? David, de schrijver van deze Psalm

Wat? Vraagt de HERE om naar zijn redenen en verzuchtingen te luisteren

Waar? In zijn morgengebed. Vaak is de ochtend de beste tijd. In de loop van de dag word je vermoeid en ’s avonds val je in slaap.

Waarom? Hij geeft de redenen aan waarom God zou moeten luisteren. Die redenen kunnen alleen maar gebaseerd zijn op Gods Woord

Wanneer? Wanneer wij onze gebeden verhoord willen zien, hebben ze dus een bijbels fundament nodig, aangezien God nooit in strijd met Zijn Woord handelt.

Waarvoor? Ook in zijn boekje Doeltreffend Bidden voor Verloren mensen geeft de shrijver, Lee E Thomas, 13 redenen aan waarom God zou moeten doen wat wij Hem vragen, de redding van zondaren. Al deze redenen zijn bijbels gefundeerd.

Waartoe? Is dat nu nodig? Ja, we mogen de Here aan Zijn Woord houden. Dat wat er in staat, de beloften die Hij gegeven heeft, zij zijn ja en wij mogen daar amen op zeggen. Hou Hem aan Zijn Woord, niet omdat Hij niet te vertrouwen zou zijn, of het misschien is vergetenen, maar omdat ook wijzelf kunnen checken of ons gebed in overeenstemming is met Zijn wil. Het gebed voor redding van zondaren is dat in ieder geval!

Gebed: Ja, Heer, U wilt niet dat er ook maar een persoon verloren gaat, dat is gebasserd op Uw Woord, zoals we van de week al zagen. Daarom zie ik uit naar de redding van hen voor wie ik bid.

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het leesplan Gebed van You Version

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:

http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.