Eendrachtig

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Eendracht

Handelingen 1:14

Dezen bleven allen eensgezind volharden in het bidden en smeken, met de vrouwen en Maria, de moeder van Jezus, en met Zijn broers.
Uit: Herziene Statenvertaling
© 2010 Stichting HSV

Lezen: Hand. 1:13-14

Wie? Petrus en Jakobus en Johannes en Andreas, Filippus en Thomas, Bartholomeüs en Mattheüs, Jakobus, de zoon van Alfeüs, en Simon Zelotes, en Judas, de broer van Jakobus, met de vrouwen en Maria, de moeder van Jezus en Zijn broers

Wat? Bleven eensgezind, eendrachtig, volharden in bidden en smeken

Waar? In Jeruzalem, de bovenzaal

Waarom? Omdat zij wachten op de belofte van de Vader, de uitstorting van de Heilige Geest

Wanneer? Tien dagen later, maar dat wisten ze niet van te voren. We weten nooit hoelang het duurt voordat ons gebed verhoord wordt.

Waarvoor? Wat wel belangrijk is, is die eensgezindheid en die volharding, dat zijn kenmerkende factoren, die van belang zijn. Ook wanneer we bidden voor (nog) ongelovigen. Het is altijd een goed idee om bijvoorbeeld een gebedstrio te vormen en samen, op een regelmatige basis, bij elkaar te komen om te bidden. Dat hoeft niet lang te ziijn, dat hebben we al gezien, maar wel intens

Waartoe? In Mat. 18:19 belooft de Here Jezus ons, dat als we iets eensgezind in het gebed verlangen het ook verhoord zal worden. Daarom is het goed om met elkaar voor de verlorenen te bidden, samen met je partner of met anderen. Hand in hand, eensgezind en volhardend, dan gaat het goed komen. Wanneer? Dat weet alleen Hij!

Gebed: Ja dank U, Vader, voor zo’n belofte. We willen ons aansluiten bij dat eenparige gebed, wat opstijgt naar Uw troon, voor mensen die nog geen keuze voor U hebben gemaakt. Wat geweldig, dat U Uw belofte van verhoring daaraan verbindt. We zien uit, naar wat U gaat doen!

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het leesplan Gebed van You Version

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:

http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.