Opschepper

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Opschepper

Psalmen 37:4

Schep vreugde in de HEERE,dan zal Hij u geven wat uw hart verlangt. Uit: Herziene Statenvertaling© 2010 Stichting HSV

Lezen: Psalm 37

Wie? Iedereen die de Here van harte liefheeft

Wat? Wordt opgeroepen vreugde in Hem te scheppen, zich te verlustigen, blij over Hem te zijn

Waar? Overal, waar zich die mogelijkheid ook maar voor doet. Laat zien dat de vreugde van de Heer je kracht is.

Waarom? Dan zal Hij ons geven wat ons hart verlangt

Wanneer? Wanneer wij vreugde in Hem scheppen, Hem van harte liefhebben en dienen en daar plezier in hebben. Dus niet dingen doen uit plichtsbesef, maar omdat het de vreugde van je hart is. Dan is ook hetgeen je hart verlangt in overeenstemming met Zijn wil en kan Hij dat verhoren

Waarvoor? Ps.100 zegt: Dient de Here met blijdschap, we mogen er plezier in hebben, vreugde scheppen, omdat het zo ontzettend geweldig is, zo’n machtige God als Vader te hebben en tegen Hem ‘Papa’ te mogen zeggen, zo intiem wil Hij met ons zijn. Daar word je toch geweldig blij van?

Waartoe? Heb je nog onvervulde verlangens? Schep vandaag vreugde in het dienen van de Here, die ontzettend trouwe en geweldige God, en laat je hart afgestemd zijn op Hem. Dan worden ze, of vervuld of verdwijnen als ze niet in overeenstemming met Zijn wil zijn. Maar het reultaat zal altijd zijn, dat je liefde voor Hem verdiept. En daar gaat het om. Dan mag je vreugde (op)scheppen. Opschepper!

Gebed: Ja, Heer, ik geniet ervan U als Vader te hebben, mijn Papa. Ik schep er vreugde in U te dienen en ik schep er over op, zo’n geweldige God te kennen, die mij redde, genas en bevrijdde. U bent super, ik hou van U

Arie de Paauw

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het leesplan ‘ Het betere leven’ van You Version

B

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:

http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.