Weerstand

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Weerstand
Jakobus 4:7
Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten.

Uit: Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV

Lezen: Jac 4:1-12

Wie? Iedere lezer van de brief van Jacobus, naar alle waarschijnlijkheid een broer van de Here Jezus

Wat? Geeft ons een remedie tegen verleiding, verdrukking, duivelse aanvallen

Waar? In ons leven, maar ook in ons lichaam

Waarom? Veel mensen hebben er last van, klagen erover, of scheppen er over op

Wanneer? Wanneer er iets gebeurt, tegenslag, ziekte, enz. We lezen hier dan twee stappen die nodig zijn. 1) onderwerping aan God. 2) Weerstand bieden tegen de duivel

Waarvoor? Het stuk staat in de context van wereldgelijkvormigheid, belangrijk om te weten. Wanneer we zo iets ervaren is onderwerping aan God de eerste stap. Zijn we nog onder Zìjn controle, zijn commando, of hebben we in hoogmoed zelf de regie (weer) overgenomen.? Goed om dat regelmatig even te checken.

Waartoe? En als de boze komt, niet jammeren, niet gelaten toelaten, niet aan de verleiding toegeven, nee weerstand bieden, tegengas! Weerstand is gratis, zegt mijn spin leraar altijd, dus een tandje bij! In de kracht en de autoriteit van de Naam van Jezus moet iedere satanische aanval afgeslagen worden. Gevolg: Hij vlucht weg, met de staart tussen de benen en een hangend koppie. Let op: onderschat de tegenstander niet, maar overschat hem ook niet. Jezus zei: Ik heb alle macht en wij, in Zìjn naam, met Hem!

Gebed: Wat is er een kracht in Uw Naam, Here Jezus. De Naam boven alle naam. Yeshua HaMashiach. Elke duistere macht moet wijken voor die Naam, iedere ziektemacht is onderworpen aan die Naam. En hebben die Naam en de autoriteit om weerstand te bieden tegen satans macht! Prijs de Naam van Jezus!

Arie de Paauw
Ook vandaag gaan wij er weer opuit om in die Naam de zieken te genezen en mensen te winnen voor Jezus! We zijn in Friesland, in Buitenpost. Bidt je mee?

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het leesrooster van You Version, The Bible app

Ook te lezen op www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:
http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.