Bonus

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: Bonus

Lukas 12:30-32

Want naar al deze dingen zoeken de volken van de wereld. Uw Vader echter weet dat u deze dingen nodig hebt.
Maar zoek het Koninkrijk van God en al deze dingen zullen u erbij gegeven worden.
Wees niet bevreesd, kleine kudde, want het heeft uw Vader behaagd u het Koninkrijk te geven.

Uit: Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV

Lezen: Lucas 12:22-34

Wie? De Here Jezus tegen zijn discipelen

Wat? Vertelt hen dat ze het koninkrijk van God zullen ontvangen

Waar? Hier op aarde, tijdens hun leven

Waarom? Omdat het Vader behaagd heeft, Hij het welwillend heeft besloten. Hij heeft er plezier in

Wanneer? Als wij het Koninkrijk van God als prioriteit stellen. Niet eerst onze eigen besognes, zoals eten en drinken en zorgen voor van alles en nog wat. Dat krijgen we er allemaal gratis bij. Maar eerst het Koninkrijk

Waarvoor? Dat vraagt wel een verandering in ons denken. We moeten toch denken aan de oude dag? Hoe zal het straks gaan. Moet ik werk gaan zoeken, of mij vooraleerst richten op (de verkondiging van) het koninkrijk? Al deze dingen spelen door je hoofd

Waartoe? Je geen zorgen maken is een keuze, die je soms dagelijks moet maken, omdat de tegenstander je ervan af wil houden. Maar we mogen weten dat we ons al in het Koninkrijk bewegen. Als we op straat de zieken genezen en mensen binnen het koninkrijk van God brengen, dan is het al gekomen. En wij mogen, nee, moeten daarin wandelen. Kom op volk van God, uit je luie stoel. Wil je dat God voor je zorgt, ga er dan op uit. Een soldaat hoeft zich geen zorgen te maken over zijn soldij, dat regelt de Koning allemaal. Er wacht een vette bonus

Gebed: Ik kies ervoor, Oh Koning der Koningen, om in Uw leger dienst te nemen, mij geen zorgen te maken, maar te strijden voor de overwinning. De werken van de vijand openbaar te maken en te verbreken en zielen te winnen voor Jezus!

Arie de Paauw

Vanmiddag training in Rozenburg, vanavond actie tijdens de Kerstmarkt,

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Voor deze overdenkingen maak ik gebruik van het leesrooster van http://www.dagelijkswoord.nl

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:
http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.