Roepen

Leave a comment Standard

Opfrisser met de 7 w’s

Titel: roepen

Psalmen 27:7
Hoor, HEERE, mijn stem als ik roep;
wees mij genadig en antwoord mij.

Uit: Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV

Lezen: Psalm 27

Wie? David, de herder, koning

Wat? Vraagt of de HERE, JHWH, hem hoort als hij roept

Waar? In zijn gebed. Roepen is overigens niet zachtjes , het is met stemverheffing

Waarom? Hij wil dat JHWH hem genadig is en antwoordt

Wanneer? Het liefst natuurlijk meteen, wij willen altijd meteen antwoord van De Here God

Waarvoor? Hij zit in nood, daarom roept hij. Heeft hij in de vorige verzen getuigt van Gods hulp in het verleden, nu doet hij daar juist een beroep op. Hij heeft eerst geproclameerd, nu komt de hulpbede

Waartoe? Hij noemt zich dienstknecht van de Heer, maar sinds we in het nieuwe verbond leven is er wel iets veranderd. Wij hoeven in die zin niet meer te smeken, we zijn geen knechten maar zonen, kinderen. Een knecht staat in een andere verhouding dan een zoon. We zijn ons dat niet altijd bewust, maar het is wel zo. Ik mag anders mijn nood bekend maken als zoon, dan als dienstknecht. Dat heeft nogal invloed op ons gebed. Maar dat is een hele cursus op zich

Gebed: Ja, wat is het toch geweldig om te weten dat U, de Schepper van hemel en aarde, de Almachtige, de Heilige, ook mijn Vader is, die wil dat ik U aanspreek met het intieme Abba, Pappa. Zo close, zo intiem, zo wilt U met ons omgaan en zo wilt U dat wij met U omgaan. Geweldig!

Arie de Paauw

7 januari start de cursus vraag wat je maar wilt in Dordrecht. 7 ochtenden nadenken over gebed en gebedsverhoring. Www.ongekend.tk

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Ook te lezen op http://www.Opfrisser.com en op Twitter @opfrisser7wees en in boekvorm:
http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/religion-and-spirituality/opfrisser-met-de-7-w-s-1.html

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.