Genezing door gebed

Comments 5 Standard

Belijd elkaar de overtredingen en bid voor elkaar, opdat u gezond wordt. Een krachtig gebed van een rechtvaardige brengt veel tot stand. Elia was een mens net zoals wij en hij deed een vurig gebed dat het niet zou regenen, en het regende niet op de aarde, drie jaar en zes maanden. En hij bad opnieuw, en de hemel gaf regen en de aarde bracht haar vrucht voort. — Jakobus 5:16-18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Ja. 5:13-20

Wie? Wij, de gemeente van Jezus Christus

Wat? Hebben de mogelijkheid om genezing te ontvangen door elkaars gebed, dus ook om die uit te delen door ons gebed.

Waar? In de beslotenheid en veiligheid van de gemeente

Waarom? Omdat er aan het gebed van een rechtvaardige, en dat zijn wij als wij de Here Jezus hebben aangenomen als onze Heer en Heiland, kracht wordt verleend. Het gebed op zich hoeft niet krachtig te zijn, maar God geeft er die kracht aan. Hij maakt het gebed werkzaam. Zoals Hij dat bij Elia deed, een mens zoals jij en ik

Wanneer? Er mag dan geen onbekende zonde zijn, dit wordt altijd in verband gebracht met degenen voor wie gebeden wordt, maar dat staat er niet expliciet. Velen zijn hier al door beschadigd. Het kan dus net zo goed slaan op degene die bidt!

Waarvoor? Is Gods genade dan niet groot genoeg? O, jazeker. Bij onze zoektocht en vragen waarom niet iedereen geneest, komen we erachter dat het daar nooit aan kan liggen. Let wel dat Jacobus hier een manier geeft waarop we de genezing kunnen ontvangen. Het begint al bij vers 14:

zalving door oudsten, dat hoeven niet per sé ouderlingen of oudsten in functie te zijn, dan wel ouderen in geloof.
– Het gelovig gebed, waarop degene die ziek is de genezing èn de vergeving van zonden ontvangt –

het belijden van zonden en

het vurig gebed van de rechtvaardige
De genezing is altijd deel van de belofte, God doet Zijn deel, als wij ons deel doen…..

Waartoe? Wat we in ieder geval zien, is dat genezing beschikbaar is en toegepast kan worden voor en door iedere gelovige. Hiermede wordt Marc. 16:17,18 weer bevestigd, de tekenen van o.a. genezing en bevrijding zullen de gelovigen, dus jou en mij, volgen. Laten wij nooit tegen iemand zeggen dat het zijn of haar schuld is wanneer de genezing niet (direct) intreedt, maar het bij onszelf zoeken en ons verootmoedigen in geloof en vragen: ‘Heer, waar is het bij mij nog niet in orde, wat is mijn blokkade dat Uw genezingskracht niet door mij heen kan stromen? Maar laten we in ieder geval gewoon beginnen te doen wat Jezus ons opdraagt: Genees de zieken die er zijn. Ik zie uit naar je getuigenissen!

Gebed: Vader God, U heeft ons zoveel kracht, ja Opstandingskracht gegeven, die we helaas nog niet genoeg gebruiken en toepassen. Ik bid dat we meer en meer gaan beseffen dat het Uw kracht, maar ook Uw opdracht is, om het gewoon te gaan doen en uit te gaan stappen in geloof. En als er blokkades zijn, Here, die de stroom van genezingskracht stagneert, bid ik dat U die openbaar maakt, zodat we de zonden kunnen opruimen en een kanaal van Uw genezende liefde kunnen zijn.

Arie de Paauw

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Arie en Margreet de Paauw

5 gedachtes over “Genezing door gebed

    • Op de vakantie Bijbelschool leren we je het te doen door uit te stappen. Heb je gelegenheid om die te volgen?

      • Ik durf wel voor mensen te bidden, maar ben zelf al heel lang ziek. Dat maakt dit thema altijd een moeilijk thema voor me. Helaas, vakantiebijbelschool zit er niet in. Ben er best nieuwsgierig naar.

  1. Pingback: Genezing door gebed |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.