Spiegeltje, spiegeltje

Leave a comment Standard

Nu immers kijken wij door middel van een spiegel in een raadsel, maar dan zullen wij zien van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik ten dele, maar dan zal ik kennen, zoals ik zelf gekend ben. En nu blijven geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde. — 1 Korintiers 13:12-13 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Kor. 13

Wie? Wij, de kinderen van God, gered door het bloed van de Here Jezus en vervuld met Zijn Heilige Geest

Wat? Zien de dingen, met name van de Geest, soms nog niet zo duidelijk, zoals ze in werkelijkheid zijn. Een spiegel in die tijd was niet zo scherp zoals wij die nu kennen. Een blad gepolijst stuk brons. De kleur was anders en het beeld veel vager

Waar? In het nu, wat tegenover het straks staat in de rest van de tekst

Waarom? Ons kennen is ten dele, ons functioneren in de gaven van de Geest is nog niet volledig, enz. Dat komt omdat we er nog in kunnen groeien en ons oefenen, maar zelfs Paulus, die al heel wat ervaring had en waar alle gaven functioneerden, zegt dat hier

Wanneer? Wanneer we straks in de eeuwigheid zijn, als de volmaaktheid gekomen is. Mensen die de streeptheologie aanhangen zeggen dan ook dat de gaven nu niet meer gelden, omdat we nu Het Woord hebben. Maar als ik om mij heen, en bij mezelf, kijk, zie ik nog niet dat de volmaaktheid gekomen is….

Waarvoor? Het functioneren van de gaven van de Geest, het bewegen in het bovennatuurlijke, kan alleen maar wanneer de drijfveer de liefde is. Daarom staat dit hoofdstuk tussen het vorige en het volgende, waar de toepassing van de gaven beschreven wordt. Het mag ons nooit verheffen boven anderen waar ze nog niet of minder functioneren.

Waartoe? Blijft dat we er ons naar moeten uitstrekken, alle cadeautjes uitpakken en er mee gaan oefenen. Kijk in de spiegel van je leven, werken ze al, strek je er naar uit, want ze zijn gegeven om je te helpen de mensen om je heen tot zegen te zijn. Negen bovennatuurlijke gaven, die je het koninkrijk van God laten demonstreren aan de mensen om je heen. Ga er mee aan de slag en doe er iets mee! Niet voor jezelf, maar voor de ander. Nog niet volkomen, o nee, maar beter dat, dan helemaal niet! Ik wens je er veel zegen mee!

Gebed: Dank U, Heilige Geest, dat U ons deze gaven gegeven hebt, tot opbouw van de gemeente en tot eer van de Naam van Jezus. Ik ben geestelijk hebberig, Heer. Ik weet dat het nog niet volmaakt is, maar ik wil meer! Want ik wil het Koninkrijk van God openbaar zien worden door mij heen!

Arie de Paauw

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.