Lastenverlichting

Leave a comment Standard

Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. — 1 Petrus 5:7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Petr. 5:5-9

Wie? Tja, wie niet? Het is het beste voor iedereen

Wat? Onze zorgen, lasten, bekommernis op Hem te werpen

Waar? Op Hem, werpen is iets met kracht, met geweld

Waarom? Omdat Hij, de Here Jezus, alles al betaald heeft aan het kruis, niet alleen onze zonden, maar ook onze lasten, ziekten, financiële problemen etc.

Wanneer? Wanneer wij ons vernederen, verootmoedigen. Dat betekent bekennen dat we het niet alleen kunnen en volkomen van Hem afhankelijk zijn

Waarvoor? Wanneer we dat niet doen, zeggen we eigenlijk tegen God, dat we het beter kunnen dan Hij en dat is pure hoogmoed. Je zorgen blijven maken, terwijl er op meerdere plaatsen uitdrukkelijk gezegd wordt dat niet te doen is dus zonde, waar je je van moet bekeren. Doe je dat niet dan word je ziek, stress, burnouts, overspannenheid liggen op de loer (waarmee ik niet zeg dat iemand die daar aan lijdt dus gezondigd heeft)

Waartoe? Wanneer Petrus hier, in navolging van de Here Jezus in de bergrede, dus zegt AL je zorgen bedoelt hij AL je zorgen. Dat betekent dus dat je in geloof ze wegwerpt, omdat ze je gezondheid en je relatie met God en de mensen om je heen in de wegstaan. Weg ermee! Werp ze op Hem, laat Hem voor je zorgen. Uitkomst staat vast: een betere zorgverzekeraar bestaat er niet!

Gebed: Ja, Here Jezus, ik kies ervoor om AL mijn zorgen, mijn lasten op U te werpen, wetend dat U voor me gaat zorgen, zoals U al zorgt. Dank U voor deze lastenverlichting!

Arie de Paauw

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.