Vrijheid van de Geest

Leave a comment Standard

De Heere nu is de Geest; en waar de Geest van de Heere is, daar is vrijheid. Wij allen nu, die met onbedekt gezicht de heerlijkheid van de Heere als in een spiegel aanschouwen, worden van gedaante veranderd naar hetzelfde beeld, van heerlijkheid tot heerlijkheid, zoals dit door de Geest van de Heere bewerkt wordt. — 2 Korintiers 3:17-18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 2 Kor. 3

Wie? De Here, de Kurios

Wat? Is Geest en waar de Geest Heer is, daar is vrijheid

Waar? Waar de Geest Heer is, Hij het voor het zeggen heeft, Degene is die ons allen aanstuurt

Waarom? Als Hij Heer is, gebeurt er dus niets wat tegen Zijn Woord ingaat, omdat de Geest ook de auteur van dat Woord is (2 Timo 3:16,17)

Wanneer? Deze tekst wordt vaak misbruikt om aan gegeven dat we in vrijheid leven en ons dus niets meer aan wet of woord hoeven houden, maar dat is klinkklare onzin

Waarvoor? We hoeven de wet niet meer te te houden, omdat we door geloof, uit genade gered zijn. In zoverre zijn we daarvan vrij, maar waar de Geest Heer is, schrijft Hij die wet op de tafels van ons hart (vers 3)

Waartoe? Zoals ook de Heilige Geest, de Vinger Gods, de stenen tafelen, de tien geboden, schreef, zo schrijft Hij ze nu op ons hart, zodat we, automatisch door Hem, uit liefde en dankbaarheid, gaan doen wat Hij in Zijn Woord gezegd heeft. De kramp, het moeten, is eruit, het gaat als vanzelf, langzaam, maar zeker. Maar dan moet je dus wel de Heilige Geest Heer van je leven laten zijn…!

Gebed: Heilige Geest van God, ik kies ervoor om me volledig door U te laten leiden, in alle facetten van mijn leven. U bent mijn Heer!

Arie de Paauw

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.