Leven vinden

Leave a comment Standard

Welzalig is de mens die naar Mij luistert, door dag aan dag te waken aan Mijn poorten, door Mijn deurposten te bewaken. Want wie Mij vindt, vindt het leven en verkrijgt de goedgunstigheid van de HEERE. — Spreuken 8:34-35 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Spreuken 8:22-36

Wie? De Here Jezus, hier op oud-testamentische wijze gepersonifieerd als de Wijsheid

Wat? Vertelt dat degene die naar Hem luistert en Hem vindt gelukkig is en de genade van JHWH verkrijgt

Waar? Beginnend hier op aarde, maar meteen toegang verkrijgend tot het eeuwige leven

Waarom? Hij is tenslotte de Weg, de Waarheid en het Leven, de enige weg tot de Vader

Wanneer? Wanneer wij Hem vinden. En Hij laat zich vinden. Hij zegt toch zelf: Zoekt en je zult vinden. Hij wil niets liever dan gevonden worden!

Waarvoor? Hij staat aan ieders deur en klopt, een ieder die Hem open doet, daar komt Hij binnen. Het is Gods verlangen dat iedereen wordt gered en Hem vindt. Iemand zei van de week tijdens een evangelisatie actie, dat als God van haar hield Hij er dan wel wat aan mocht doen om dat te laten blijken. Ze werd stil, toen ik haar vertelde dat Hij dat gedaan had, door Zijn eigen Kind te offeren. Ze was zelf moeder en zei dat zij dat nooit zou doen. Helaas was haar hart verhard en wilde ze het aanbod niet aannemen….

Waartoe? Het aanbod van de genade, de goedgunstigheid van JHWH is voor iedereen. Alleen voor wie Hem vinden, Hem, de Here Jezus aannemen, geldt het, treedt het in werking. Wij mogen die geweldige boodschap in de wereld laten klinken: leven voor een ieder die gelooft!

Gebed: Want bent U toch een geweldige God, trouw, genadig, rechtvaardig en geduldig. Uw liefde voor ons mensen is zo eindeloos. U gaf Uw Zoon, U Uw leven, Here Jezus, zodat wij het leven zouden verkrijgen, uit genade. Loof en prijs Uw heilige Naam

Arie de Paauw

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.