Verheven

Comment 1 Standard

Want de HEERE is verheven; toch ziet Hij om naar de nederige, maar de hoogmoedige kent Hij van verre. — Psalmen 138:6 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 138

Wie? De HERE, JHWH

Wat? Is hoog verheven, Hij is de allerhoogste, toch ziet Hij om naar de nederige en de hoogmoedigen heeft Hij door

Waar? In de hemel en op aarde, overal

Waarom? Niemand is hoger dan Hij, satan dacht dat hij dat was, maar werd op de aarde geworpen.

Wanneer? Altijd en eeuwig. Nederigheid is een eigenschap die ons dichter bij God brengt. Hoogmoed daarentegen wordt door Hem doorzien. Overigens kunnen we soms zo nederig zijn, dat we er hoogmoedig van worden (Ziet iedereen wel hoe nederig ik ben, ik ben de nederigste van allemaal)

Waarvoor? Wanneer we nederig zijn, erkennen we dat Hij verheven is, en dat we niets zonder Hem zouden kunnen of zelfs maar willen. Dan pas kan Hij met Zijn kracht door ons heen werken. Wanneer we een houding hebben van dat doen we wel eens even, gaat het geheid mis…. Nederigheid en afhankelijkheid zijn sleutels om Gods kracht door je heen te zien werken

Waartoe? Maar ook dan ligt hoogmoed op de loer. We moeten daar voor oppassen onszelf telkens toetsen. Mensen hebben soms kritiek op de aantallen bekeringen die we vermelden. Maar dat doen we niet uit hoogmoed, maar juist om te laten zien hoe geweldig het is als God door je heen werkt, zodat ook anderen dit gaan toepassen. Wij hebben ook de opdracht om Gods grote daden te verkondigen. Maar het blijft opletten! Hem alleen komt de lof en de eer toe en de aanbidding!

Gebed: Ja, Heer, U bent hoog verheven, niemand is als U. Ik dank U dat ik Uw dienaar mag zijn in het binnenhalen van de oogst en ik bid om nog meer arbeiders.

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Arie en Margreet de Paauw

Een gedachte over “Verheven

  1. Pingback: Verheven |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.