Toevlucht

Leave a comment Standard

In de vreze des HEEREN is een sterk vertrouwen, en voor Zijn kinderen zal Hij een toevlucht zijn. — Spreuken 14:26 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Spreuken 14:16-27

Wie? Wie de HERE, JWHW, vreest, ontzag voor Hem heeft

Wat? Heeft een sterk vertrouwen en de HERE is een toevlucht

Waar? Altijd en overal, we kunnen altijd bij Hem schuilen, naar Hem toevluchten

Waarom? Omdat Hij betrouwbaar is, Hij is er altijd, dat zegt Zijn Naam

Wanneer? Wanneer we op Hem vertrouwen en Hem vrezen. Je gaat pas ergens schuilen als je weet dat het er veilig is, dat je vertrouwt dat het zeker is

Waarvoor? Zo wil God er zijn voor Zijn kinderen, die Hem hebben aangenomen. Altijd staat Hij voor ons klaar

Waartoe? Hij wil een relatie met ons. Een relatie kan je alleen maar hebben wanneer je communiceert. Hij doet dat door Zijn Woord, door anderen en door die zachte stille stem in je gedachten. Wij mogen dat doen door ons gebed. Hij wil van ons weten wat ons bezig houdt, wat we hebben gedaan, wat onze plannen en verlangens zijn. Laat Hem erbij en je zult zien, dan gaat het altijd beter!

Gebed: Dank U, Heer, dat U mijn Vader bent, voor mij zorgt, dat ik altijd bij U kan schuilen. Dat U een sprekende, communiceerde God bent en naar ons luistert. Ik hou van U!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Arie en Margreet de Paauw

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.