Plaatsvervangend

Comment 1 Standard

Want ook Christus heeft eenmaal voor de zonden geleden, Hij, Die rechtvaardig was, voor onrechtvaardigen, opdat Hij ons tot God zou brengen. Hij is wel ter dood gebracht in het vlees, maar levend gemaakt door de Geest. — 1 Petrus 3:18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Petrus 3:13-22

Wie? De Here Jezus Christus, de vleesgeworden Zoon van de levende God

Wat? Heeft eenmaal voor de zonden geleden

Waar? Aan het kruis van Golgotha

Waarom? Om ons, die geloven, tot God te brengen en om als rechtvaardige te sterven voor de onrechtvaardigen. Hij verzoende de wereld met God (2Kor.5:19)

Wanneer? Dat aanbod van genade geldt voor iedereen, omdat God niet wil dat er ook maar één ziel verloren gaat. Dat aanbod hoef je alleen maar te accepteren. Belijd je zonden, open je hart en je bent een nieuwe schepping. Als je dat nog nooit gedaan hebt, op www.gratisgeschenk.tk kan je lezen hoe dat werkt

Waarvoor? Hij stierf, om de zonden van ons allemaal te dragen. Hij stierf als mens, in het vlees, maar werd opgewekt door de Geest. Die Heilige Geest,die Jezus uit de dood deed opstaan leeft in ons!

Waartoe? Ook ons vlees moet dood, sterven aan onszelf en we moeten (meer) leven uit de Geest. Dan komt die Opstandingskracht openbaar in ons leven.
Dan zijn we geen lauwe, slappe christenen meer, maar vurige discipelen, volgelingen van onze Meester, de Here Jezus. Mijn verlangen is dat Gods Opstandingskracht meer en meer zichtbaar wordt en in de kerk, in jou en ik begin mij mijzelf. In vuur en vlam voor Jezus!

Gebed: Zo geweldig, Here Jezus dat U voor eens en voor altijd het zondenprobleem uit de wereld geholpen hebt, door plaatsvervangend voor ons te sterven. De enig manier om dat te ontvangen is geloof. In die Opstandingskracht wil ik leven, iedere dag opnieuw, zodat die geweldige boodschap, het evangelie, mensen raakt

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Arie de Paauw

Een gedachte over “Plaatsvervangend

  1. Pingback: Plaatsvervangend |

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.