Getuigen in de Kracht

Leave a comment Standard

En Hij zei tegen hen: Het komt u niet toe de tijden of gelegenheden te weten die de Vader in Zijn eigen macht gesteld heeft, maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde. — Handelingen 1:7-8(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Handelingen 1:4-12

Wie? de Here Jezus

Wat? Zegt tegen Zijn discipelen dat ze zich niet druk moeten maken over wanneer Hij terug zal komen, maar dat ze getuigen zullen zijn (niet moeten, zullen, als gevolg van)

Waar? In Jeruzalem, heel Judea, en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde

Waarom? Omdat ze kracht, dunamis, de explosieve opstandingskracht van de Heilige Geest zullen ontvangen

Wanneer? Niet vele dagen na deze, dat is 10 dagen later

Waarvoor? Discussiëren over de eindtijd heeft geen enkele zin, we zullen het toch niet weten. Wat echt belangrijk is,dat zegt Jezus hier in Zijn laatste woorden: getuigen zijn. Evangelisatie hoort het hoogst op de agenda van iedere kerk, gemeente en iedere christen te staan. Voor het redden van zielen was Jezus gekomen, daar had Hij Zijn leven voor gegeven

Waartoe? Denk ik dat omdat ik een evangelist ben? Nee, omdat het het hart van God is! Zo lief had Hij de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon gaf. En Hij heeft ons die opstandingskracht van de Heilige Geest gegeven om die taak uit te voeren! Wil je weten of je de Heilige Geest ontvangen hebt? Het eerste bewijs, nog duidelijker dan dat je wel of niet in tongen spreekt, is, dat je een effectieve getuige van Jezus bent! En effectief ben je als je zielen wint….. Ik denk dat we als kerk weer een nieuwe uitstorting nodig hebben, een uitstorting die ons (eindelijk) getuigen maakt…Is de Heilige Geest al over je gekomen?

Gebed: Oh, Heer, doe een nieuwe uitstorting van de Heilige Geest over ons komen en maak zielenwinnaars van ons, opdat niemand verloren gaat. Kom Heilige Geest, kom met vuur!

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.