Levende hoop

Leave a comment Standard

Levende hoop
Geprezen zij de God en Vader van onze Heere Jezus Christus, Die ons, overeenkomstig Zijn grote barmhartigheid, opnieuw geboren deed worden tot een levende hoop, door de opstanding van Jezus Christus uit de doden, tot een onvergankelijke, onbevlekte en onverwelkbare erfenis, die in de hemelen bewaard wordt voor u. U wordt immers door de kracht van God bewaakt door het geloof tot de zaligheid, die gereedligt om geopenbaard te worden in de laatste tijd. — 1 Petrus 1:3-5 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: 1 Petrus 1:1-12

Wie? Wij, die opnieuw geboren zijn tot een levende hoop

Wat? Worden door de kracht van God bewaakt door het geloof tot redding

Waar? Hier en nu, in ons leven van alledag

Waarom? Omdat God zo ontzettend barmhartig is, genadig en rijk aan goedertierenheid

Wanneer? Tot de laatste tijd, wanneer bekend zal worden wie er gered zijn en wie verloren

Waarvoor? Gods genade is zo oneindig groot, Hij redt ons njet alleen en doet ons niet alleen wedergeboren worden, Hij bewaakt ons, door de Heilige Geest, ook nog eens dat we de reis volbrengen. We mogen iedere dag die levende hoop uitstralen

Waartoe? Jezus zei het al: Niemand zal ze uit Mijn hand roven. We zijn veilig bij Hem. Wanneer we ons hart hebben opengezet voor Hem, zal Hij over ons waken en ons bewaken. Dat is zo’n ontzettende bemoediging. In de afgelopen jaren hebben op straat meer dan 1500 mensen de Here Jezus uitgenodigd in hun hart. Niet altijd zien we (meteen) resultaat. Maar we mogen beseffen dat Hij trouw is en het werk van Zijn hand niet loslaat!

Gebed: Dank U, Here Jezus, dat U het werk wat U begonnen bent, afmaakt. Naar de mens gezien, zien wij soms weinig, maar in de Geest mogen we weten dat U ze allemaal bewaakt. Ik dank U voor Uw oneindige trouw en goedheid.

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.