Vrucht en gaven

Leave a comment Standard

De liefde vergaat nooit. Wat dan profetieën betreft, zij zullen tenietgedaan worden, wat talen betreft, zij zullen ophouden, wat kennis betreft, zij zal tenietgedaan worden. Want wij kennen ten dele en wij profeteren ten dele, maar wanneer het volmaakte zal gekomen zijn, zal wat ten dele is, tenietgedaan worden.

Lezen: – 1 Korintiers 13

Wie? De liefde (Agape)

Wat? Vergaat nooit, valt niet uit elkaar, blijft altijd bestaan

Waar? In ons hart, maar bovenal in het hart van God

Waarom? De gaven van de Geest zullen eens niet meer nodig zijn

Wanneer? Wanneer het volmaakte gekomen zal zijn, op de nieuwe hemel en de nieuwe aarde.

Waarvoor? Mensen, die de zogenaamde ‘streeptheologie’ aanhangen, zeggen dat de gaven maar voor een bepaalde tijd waren. Maar dan zou het volmaakte al gekomen zijn? Kijk om je heen…. Ook vandaag de dag hebben we alle gaven juist zo hard nodig. Op straat merken we soms dat een woord van kennis of wijsheid het hart van iemand opent. Probeer niet datgene wat je misschien niet hebt theologisch te verklaren,maar strek je ernaar uit….

Waartoe? Paulus geeft juist aan, dat wanneer we alleen maar met de gaven van de Geest bezig zijn en de liefde erbuiten laten, we helemaal verkeerd bezig zijn. Om de gaven goed te kunnen laten functioneren hebben we de vrucht nodig. En om de vrucht volkomen tot zijn doel te laten komen, zijn de gaven gegeven. Strek je uit naar allebei.
1 Kor. 13 is niet tegen de gaven, maar het stelt Gods liefde centraal. Dat is het allerbelangrijkste! Echte, onbaatzuchtige liefde, zoals we die bij Jezus zagen. Hij is ons voorbeeld. Bij Hem functioneerde zowel de gaven als de vrucht, in balans. Ik wens te zijn als Jezus!

Gebed: Ja, Heer, ik wil zijn zoals U. Vol van liefde en bewogenheid en vol van de Heilige Geest en kracht. Om te doen wat U deed (Joh.14:12) tot uitbreiding van Uw koninkrijk

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.