Horen en doen

Leave a comment Standard

Maar Hij zei: ‘Gelukkiger zijn zij die naar het woord van God luisteren en ernaar leven.’. — Lucas 11:28 (Nieuwe Bijbelvertaling)

Lezen: Lucas 11:27-28

Wie? De Here Jezus

Wat? Zegt hier dat familiebetrekkingen niet belangrijk zijn, maar Zijn Woord (Het Woord van God) horen, er naar luisteren en het doen. ( Ik heb voor de NBV vertaling gekozen vandaag, omdat ik die sterker vind, in dit geval)

Waar? In de praktijk van onze levens. In de praktijk is het vaak zo dat maar 10% van de mensen in de kerk iets doet. De rest krijgt, òf geen kans, òf ze houden de stoelen alleen maar warm en hebben een Kortjakje geloof

Waarom? We worden dus pas gelukkig, wanneer we niet alleen luisteren, maar ook gaan doen wat Jezus zegt. Opnieuw vind ik hier de NBV sterker en beter. Het woordje ‘Zalig’ in de St.Vert en de HSV vertaling doet denken aan je redding en daar wordt in het Grieks een ander woord voor gebruikt. Je zou dan kunnen denken dat je het toch moet verdienen

Wanneer? Altijd. We kunnen ons geloof niet aan en uit zetten. Een doener van het Woord ben je altijd

Waarvoor? Wat moeten we dan doen? Niet weer terug naar de regels, alhoewel de Here Jezus vele leefregels gegeven heeft. Maar doen wat Hij zegt. De context van de tekst staat in het teken van de werken die Jezus deed, met name bevrijding van demomen. Hij beloofde dat we tenminste dezelfde werken zouden doen als Hij deed, in Joh. 14:12. Doe je dat nog niet? Kom eens naar een Krachtevangelisate Training of nodig ons uit! *)

Waartoe? En het is inderdaad waar. Wanneer je een middag of avond op straat bent geweest en je hebt mensen genezen en gered zien worden, dan word je overspoeld met geluk. Niet omdat je zo goed bent, maar omdat je Gods kracht door je heen hebt zien werken. Dat maakt je gelukkig en blij. Het wordt een levensstijl….

Gebed: Ja, Here Jezus, mijn goede voornemen voor 2015 is luisteren en doen wat U zegt: De zieken genezen, de gebonden bevrijden en de verlorenen bij U brengen. Ik bid dat dit stukje dat verlangen bij velen zal opwekken en ze het gaan doen.
*). http://www.krachtevangelisatie.ga

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.