Recht van spreken

Leave a comment Standard

Laten wij dan met vrijmoedigheid naderen tot de troon van de genade, opdat wij barmhartigheid verkrijgen en genade vinden om geholpen te worden op het juiste tijdstip. — Hebreeen 4:16 (Herziene Statenvertaling)
Lezen: Hebreeen 4:14-16

Wie? Wij, die tot geloof gekomen zijn (vers3)

Wat? Hebben het recht van spreken, verkregen door genade. Dat betekent het woordje vrijmoedigheid hier

Waar? In de troonzaal van God, waar Zijn genadetroon staat.

Waarom? Om barmhartigheid en hulp te vinden,

Wanneer? Op tijd, op het juiste tijdstip

Waarvoor? Velen denken misschien: Recht van spreken? Ja, uit genade hebben we dat. We zijn namelijk geen slaven of dienstknechten, maar zonen en dochters. Vergelijk de gelijkenis van de verloren zoon.’Laat mij maar een dienstknecht van mijn vader zijn’, zei hij. Maar zijn vader zei: ‘Mijn zoon was dood en is weer levend geworden’ Dus geen slaaf, maar zoon

Waartoe? Wanneer we die positie gaan begrijpen en daaruit gaan handelen, wordt ons bidden heel anders. Ik kom wel mensen tegens die moeite hebben met claimen, zoals men dat noemt. Maar als geadopteerde zoon van mijn hemelse vader heb ik rechten, heb ik een positie in de hemelse gewesten. Vraag ik het namens Jezus, in Zijn naam, uit genade. Wie durft het dan nog tegen te houden?

Gebed: Dank U, dat ik U mijn Vader kan noemen, omdat ik Uw zoon, Uw kind ben. Dank U, voor de positie die we bekleden in de hemelse gewesten. Dat ik namens, in de naam van, Jezus kan handelen en dat hetgeen ik vraag ook zal gebeuren. Uit genade en niet uit verdienste.

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.