Weerstand

Comment 1 Standard

Onderwerp u dan aan God. Bied weerstand aan de duivel en hij zal van u wegvluchten. Nader tot God, en Hij zal tot u naderen. Reinig de handen, zondaars, en zuiver de harten, dubbelhartigen! — Jakobus 4:7-8 (Herziene Statenvertaling)
Lezen: Jakobus 4:1-12

Wie?  U, de lezers van de brief die Jacobus, de broer van de Here Jezus schrijft

Wat?  Krijgen een aantal opdrachten:
Onderwerpen aan God
Weerstand bieden aan de duivel
Tot God naderen
De handen reinigen
De harten zuiveren
Een handvol dus

Waar?  In hun leven, ze krijgen er van langs, omdat ze wereldgelijkvormig zijn

Waarom?  Als we deze dingen doen, zit er een positief gevolg aan vast:
De duivel slaat op de vlucht en God komt dichterbij

Wanneer?  Wanneer we dat gaan doen. Dat is de voorwaarde

Waarvoor?  Je hoort soms mensen ‘klagen’: ‘Ik ben zo aangevallen’ Dus? Je weet wat je moet doen. Hem weerstaan, je hebt de wapenrusting uit Efeze 6, de wapens uit Openb. 12:11 en de belofte dat wanneer je dat doet, hij zal wegvluchten, want dat woord wordt hier gebruikt. Dus niet erover klagen of aandacht vragen, ertegenaan!

Waartoe?  Ik zie echter in ons leven vaak de andere kant, we onderwerpen ons aan de duivel en bieden weerstand tegen God en Zijn regels. Dan zijn de gevolgen ook anders. God zal zich terugtrekken en de duivel komt dichterbij. Onderwerpen heeft iets nederigs in zich. Dat is zo, wanneer Jezus niet alleen onze redder en verlosser is, maar ook onze Heer, dan heeft Hij het voor het zeggen. Wat kies je?

Gebed:  Ik kies ervoor, hemelse Vader, om mij aan U te onderwerpen, omdat ik wil dat niets en niemand anders Heer is over mijn leven. Ik bied weerstand tegen de duivel en hij zal moeten wijken, in Jezus Naam

Bron:www.dagelijkswoord.nl.
Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur  een  berichtje  naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws
Ook te lezen op Twitter @opfrisser7wees  en  in boekvorm:
http://www.dordtsebestseller.nl/shop/index.php/catalogsearch/result/index/?cat=14&q=Opfrisser

Een gedachte over “Weerstand

  1. wat een rake klappen worden hier uitgedeeld, we laten ons toch niet in de hoek drukken, de overwinning is al behaald, een ieder houd moed en (weder)stand toegebeden.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.