Elftal voor Jezus

Comments 2 Standard

Koud? Ja, dat was het, maar het vuur van God verwarmde ons ziel. Vreugde was er ook, niet alleen bij ons, maar zeker in de hemel. Na eerst weer langs het Leger des Heils te zijn geweest voor het afleveren van lekkernijen gingen we weer naar de Dordtse binnenstad. Van ca. 13:00 tot 15:00 u stonden we op ons vaste stekkie bij de Blokker (eigenlijk er net naast). We mogen niet meer in het portiek staan, daarna stonden we voor een lege winkel, die inmiddels weer functioneel is. Nu staan we er tussenin. De vorige keer hadden we al voor een van de eigenaars gebeden, nu mocht dat voor zijn compagnon, een van origine Afghaanse moslim. Zijn benen kwamen gelijk. Hij gaat ons over vier weken vertellen wat het verschil is, maar zag met eigen ogen gebeuren, dat in de Naam van Isa, het wonder gebeurde. Dat gebeurde bij nagenoeg alle mensen die beenlengteverschil hadden. Opmerkelijk was het dat we voor mensen, die een duidelijke handicap hebben, niet mochten bidden. Zoals die man met bronchitis en drie cm beenlengteverschil vanwege een motorongeluk. De Here had hem kunnen helpen, maar hij wilde niet. Op een gegeven moment zei Arthur : nog 1 ziel, dan gaan we naar huis. Dat duurde nog wel even. Op een gegeven moment zaten er twee meisjes op de bank tegenover onze plaats. Arie liep erheen en begon een gesprek. Voor het ene meisje mocht hij bidden. De andere zag het been groeien en wilde toen ook. Op dat moment kwamen er nog 3 vriendinnen aanlopen. Ook zij zagen het gebeuren en wilde ook, op 1 na. Zij distantieerde zich duidelijk. De andere vier nodigden daarna de Here Jezus uit in hun hart! Dat maakte het totaal van deze middag 11! Een heel elftal aan zielen voor Jezus! Toen we op het punt stonden te vertrekken, kwam Susannah Vandenberg, voor wie we in het verleden ook gebeden hebben ons voorzien van lekkere, warme koffie en thee. Super bedankt!

2 gedachtes over “Elftal voor Jezus

  1. Waarom toch altijd (corr: vaak) bidden voor even lange benen? Volgens een specialist -die ik ken- verschillen benen altijd wat van lengte! Zegengroet van Jan Willem PS: Waar wordt deze ‘afwijking’ trouwens in de Bijbel vermeld?

    Verstuurd vanaf mijn iPod

    • Ik denk dat dit een knipoog van God is. Het bouwt geloof, voor degene die bidt en voor diegene waarvoor gebeden wordt.
      Zoals zoveel afwijkingen wordt deze niet genoemd, maar Johannes zegt, dat als hij alles moest beschrijven wat Jezus heft gedaan alle boeken ter wereld niet genoeg zouden zijn, dus…

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.