Motivatie

Leave a comment Standard

Al zijn wegen zijn iemand recht in zijn eigen ogen, maar de HEERE toetst de harten.– Spreuken 21:2 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Spreuken 21:

Wie? Iemand, in dit geval nagenoeg iedereen

Wat? Vindt dat hij of zij het, in eigen ogen goed doet

Waar? Gewoon in het dagelijkse leven

Waarom? Stiekum denken we dat wel van onszelf

Wanneer? In de meeste gevallen.

Waarvoor? Maar JHWH kijkt naar je hart. Wat is je motivatie? Doe je het om er zelf beter van te worden, of om eer te behalen?

Waartoe? Toets het ook eens bij jezelf, waarom doe ik dit of dat, of doe ik het juist niet? Wanneer je ergens je hart op gezet hebt, ga je soms heel ver. Maar wanneer je dingen doet omdat het moet of omdat je jezelf verplicht voelt, haak je snel af. Gisteren, tijdens een samenkomst van de week van gebed in Dordrecht, spraken we met een klein groepje over evangeliseren en getuige zijn. Er bleek bij sommigen schroom en zelfs weerstand. Dan ga je er ook niet voor. Maar wanneer de liefde van Christus voor de verlorenen je drijft, ben je bereid te investeren, ook al sta je misschien voor gek (of in de kou) Wat heeft je hart, de Heer weet het!

Gebed: U weet, als geen ander, Heer, wat onze motivatie en beweegredenen zijn om bepaalde dingen wel, of juist niet te doen. Openbaart U ze aan ons, zodat we ons hart kunnen richten op de dingen die U belangrijk vindt

Bron:www.dagelijkswoord.nl.

Ook iedere dag de Opfrisser met de 7 W’s in je mailbox? Stuur een berichtje naar opfrisser.7wees@gmail.com en je wordt toegevoegd. Of like onze facebookpagina https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.