Rotterdam Evangelisatie Team

Leave a comment Standard

Op 28 januari 2015 kwamen deze mensen bij elkaar voor een eerste, oriënterende (Kracht) evangelisatie actie in Rotterdam. We werden gastvrij ontvangen in Kom en Zie Rotterdam, heerlijk verzorgd met koffie, thee, koeken en voor wie wilde zelfs een boterham. We kwamen uit verschillende gemeenten uit Rotterdam e.o. zoals: Gods Genade, Barendrecht; Levend Water, Delft; de Levende Steen, Spijkenisse, God’s Huis, Capelle a/d IJssel, E.C. Europoort, Rotterdam en natuurlijk Kom en Zie, Rotterdam. Een aantal zijn met deze manier van evangelisatie bekend, maar anderen nog niet, of hebben er net aan geroken. Vandaar dat we mensen kick -startten, d.w.z. in korte tijd de principes bijbrengen, oefenen en voor de rest TOJ – Training On the Job. We gingen in twee teams op pad. De Heer goot zijn regenstromen over ons uit, helaas niet alleen geestelijk. Maar, heb ik me laten vertellen, vissen bijten beter als het regent. Een ploeg, met meer ervaren evangelisten, trok naar Dirk van den Broek op de Hoogstraat, de andere, Kickstart groep, ging naar het Oostplein. Daar vonden we na even zoeken, een beetje beschutting in het bushokje, zoals je p de foto ziet.
we maakten allemaal hele bijzondere dingen mee: naast vele gesprekken, ook met moslims en moslima’s, zagen we benen gelijk komen, verdween de pijn van slijtage in de heupen, moest de pijn in iemand onderrug benen maken en werd de wacht aangezegd aan maagpijn, die er ook vandoor ging. Tijdens gebed voor het gelijk komen van de benen van een Turkse jongeman, hoorde hij Nathan Groenendijk bidden in de naam van Jezus. ‘Ho, ho’riep hij, dat hoeft niet, maar het wonder was al geschied! Niet alleen kwamen zijn benen gelijk, ook zijn ogen werden groter, toen hij zag wat Isa Ruh Allah (Jezus,Zoon van God) had gedaan. Maar Hem aannemen was nog een stap te ver. Ferry Heeren maakte mee dat, alleen al bij het vasthouden van de voeten, Gods Kracht door hem heen stroomde en de benen gelijk kwamen! Hij was er beduusd van, Nathan kon het werk afmaken en deze jongen tot Jezus leiden. Een jongedame was zo onder de indruk, dat zij haar nichtje ging halen, beiden hebben nu even lange benen en Jezus in hun hart. Ook een jongen uit de EC Europoort, die zijn geestelijke zus ontdekte kreeg even lange benen, hij kwam zijn tante tegen bij de AH en troonde haar mee naar ons bushokje. Zij kan nu zonder steunzolen lopen! Een vrouw werd hevig aangeraakt toen we voor haar gingen bidden en zegenen. Velen met wie we spraken werden uitgenodigd voor de Alpha van komende woensdagochtend Ondanks de regen stonden mensen open en bleven staan toen we hen vroegen of we ze iets mochten vragen. In 1,5 u konden we met 10 man in twee teams, 15 mensen tot Jezus leiden.Feest in de hemel.
Bij de evaluatie is iedereen enthousiast en willen we dit vaker gaan doen. Dit resulteerde in de oprichting van het R.E.T – het Rotterdam Evangelisate Team. Onze thuisbasis is voorlopig Kom en Zie, maar we zijn voor iedere gemeente inzetbaar. Wil je met ons deelnemen? Dat kan. 11 en 25 feb zijn de volgende dagen. Verzamelen om 13u aan de zij-ingang van Kom en Zie.

Niet op de groepsfoto: Nathan Groenendijk/ Bij de Kickstart waren ook Rebekka Van Der Wel en Pascal Klevering aanwezig, maar konden niet mee de straat op

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.